Σταδιακή επαναλειτουργία της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου προχώρησε σε σταδιακή επαναλειτουργία των υπηρεσιών της από χθες Τρίτη 15 Ιουνίου, αποκλειστικά με τις υπηρεσίες δανεισμού και επιστροφής βιβλίων. Παραμένουν κλειστά για το κοινό η χρήση του αναγνωστηρίου, των υπολογιστών, των φωτοτυπικών-εκτυπωτικών μηχανημάτων και τα βιβλιοστάσια.

Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, μεταξύ των ωρών 08:30-15:30 και μόνο κατόπιν ραντεβού (στο τηλέφωνο 210-9469631 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση lib@eef.edu.gr).

Η Βιβλιοθήκη συνεχίζει να εφαρμόζει μέτρα ασφαλείας λόγω της πανδημίας Covid-19:

– Παρέχει όλες τις υπηρεσίες της εξ αποστάσεως. Σχετικά με το δανεισμό υλικού, οι χρήστες θα εξυπηρετούνται με την διαδικασία της προγραμματισμένης δια ζώσης συνάντησης (ραντεβού) στο παραπάνω τηλέφωνο/email. Στην παρούσα χρονική περίοδο, προτιμάται το κοινό να εξυπηρετείται από τις/τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης στην είσοδο του Ιδρύματος. Για τον λόγο αυτόν και για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, οι αναγνώστες μας που θα χρειαστούν βιβλία προς δανεισμό, πρέπει να τα έχουν επιλέξει πριν από την επικοινωνία τους για ραντεβού.

– Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν τα βιβλία που επιθυμούν, στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης.

– Για τα αιτήματα εγγραφής νέου μέλους, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει σχετικό έντυπο, μέσω email από τη Βιβλιοθήκη, το οποίο πρέπει να συμπληρώνει, να υπογράφει και να αποστέλλει ηλεκτρονικά.

Κατά την επίσκεψή στο Ίδρυμα Ευγενίδου η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους, σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος και καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής. Κατά την προσέλευση των επισκεπτών πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση. Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον. Στις ομαδικές επισκέψεις ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν πρέπει να ξεπερνάει τα οκτώ άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ