Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Νεκρός λιμενεργάτης μετά από τραυματισμό από κλαρκ

Δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του ο άτυχος 59χρονος λιμενεργάτης που τραυματίστηκε σήμερα τα ξημερώματα από τον τροχό ενός κλαρκ κατά τη διάρκεια εργασιών στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Ο 59χρονος διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ με συνθλιμμένα τα κάτω του άκρα στην περιοχή των μηρών και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά το χειρουργείο νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο παρά τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο άτυχος 59χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΛΘ, Τριαντάφυλλος Αφεντουλίδης έκανε λόγο για έναν «φίλο, συνάδελφο, αγωνιστή, πιστό στις ιδέες του και τους συναδέλφους του που αγωνίστηκε μέχρι το τέλος». «Κάτι δεν λειτούργησε σωστά εκείνη την ώρα και πρέπει να το ελέγξουμε για να μην επαναληφθεί μία τέτοια τραγωδία» σημείωσε ο κ. Αφεντουλίδης, υπενθυμίζοντας ένα παλαιότερο εργατικό δυστύχημα, τον Απρίλιο του 2011, όταν ένας εργαζόμενος του λιμανιού έχασε τη ζωή του μετά από παράσυρση από κλαρκ.

Ο 59χρονος, Δημήτρης Θηρίου, θα έβγαινε σε τρεις μήνες στη σύνταξη. Είχε διατελέσει πρόεδρος του σωματείου των λιμενεργατών καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΛΘ.

Σημειώνεται πως για το συμβάν συνελήφθη ο 46χρονος χειριστής του κλαρκ. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: voria.gr