Πανελλαδικές 2021: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

Τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής (ΕΒΕ) που αντιστοιχούν σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΕΒΕ προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι στους σχετικούς πίνακες μαζί με τις ΕΒΕ εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε ΕΒΕ, το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία -εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα- και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής ΕΒΕ Ειδικού Μαθήματος.