Αδιάκοπη μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα Βίλια: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Τιτάνια μάχη σε τέσσερα μέτωπα δίνεται και σήμερα στην περιοχή των Βιλίων. Η πύρινη λαίλαπα κατακαίει σε μια ευρεία περίμετρο που εκτείνεται από την περιοχή Καραούλι, σε διάσπαρτες εστίες σε Παλαιοχωρι, Παλιοκούνδουρα και Αγ. Γεώργιο, σε μια ζώνη από τους πρόποδες του όρους Πατέρα έως την κορυφογραμμή του, και σε ένα μέτωπο που μαίνεται από την πίσω πλευρά του βουνού προς τη Μάνδρα. Αυτήν την ώρα μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το μέτωπο στο Καραούλι, είπε στην ΕΡΤ αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος.

Ήδη ενισχύθηκαν και τα εναέρια μέσα και πλέον επιχειρούν περιοδικά 7 ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev-200.

Αυτήν την ώρα πιχειρούν 427 πυροσβέστες, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου των 143 πυροσβεστών από την Πολωνία με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά της Περιφέρειας και των ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά μαίνεται στο Καραούλι στην τοποθεσία του Παλαιοχωρίου και έχει φτάσει πολύ κοντά στη μονη και γηροκομείο “Φανέρωμένη” που έχουν εκκενωθεί.

Νωρίτερα κρίθηκε ξανά αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων που έχουν επιστρέψει σε Καραούλι, Πανόραμα και Αγία Παρασκευή, αλλά και για τους οικισμούς Αγία Σωτήρα και Θέα για τους οποίους έχει δοθεί από τις προηγούμενες μέρες εντολή εκκένωσης, με τους αστυνομικούς να πηγαίνουν πόρτα πόρτα ζητώντας τους να φύγουν. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Λ. Κοσμόπουλος δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από το 112. Μας ανησυχεί το μέτωπο στο Καραούλι, όπου πνέουν άνεμοι και εχει γίνει αρκετή καταστροφή. Και στον Αγιο Χαράλαμπο. Δεν είναι ενιαίο το μέτωπο, είπε διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τα Βίλια.

Το πρωί δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους κατοίκους του οικισμού ΤΙΤΑΝ.

Λόγω της πυρκαγιάς, όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους εξής δρόμους: Στην επαρχιακή οδό Αλεποχωριου- Ψάθας- Βιλίων από την Ψάθα προς Πόρτο Γερμενό- Βίλια, στην λεωφόρο Κατανδρομών από το ύψος της οδού Νέας Ζωής στα Μέγαρα στο ρεύμα προς όρος Πατέρας, και στην Λ. Κατανδρομών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Μεγάρων στο ρεύμα προς το όρος Πατέρας.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ