Θέση στους ομίλους του Conference League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ

Ο «Δικέφαλος», μετά το 1-1 στο πρώτο ματς στο γήπεδο της Τούμπας (19/8), νίκησε χθες (26/8) στην Κροατία τη Ριέκα, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, με 2-0 και έδωσε συνέχεια στο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί άνοιξε το σκορ στο 11’ λεπτό και ο Μουργκ στο 80’ λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Θεσσαλονικείς θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση του Conference League στην αυριανή κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν.

Ένταση και ενεργητικότητα τα χαρακτηριστικά για αμφότερες τις ομάδες στην αρχή του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να έχει τον έλεγχο και να γίνεται πιο απειλητικός, με συνέπεια στο 6’ λεπτό να σημαδέψει δύο φορές το δοκάρι με τους Σβαπ και Ελ Καντουρί.

Το ίδιο δίδυμο έβαλε την… υπογραφή του, με απόλυτη επιτυχία, πέντε λεπτά αργότερα. Στο 11’, ειδικότερα, σε αντεπίθεση για τους «ασπρόμαυρους», ο Σβαπ βρήκε όμορφα τον Ελ Καντουρί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε το προβάδισμα στον «Δικέφαλο». Με την επίτευξη του τέρματος, ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός προκάλεσε πρόσκαιρα ανησυχία, καθώς φάνηκε να πονάει, το πρόβλημα δεν αποδείχτηκε, όμως, σοβαρό και συνέχισε κανονικά στο ματς (σ.σ. μέχρι να αντικατασταθεί μετά από νέο τραυματισμό που αποκόμισε στο 67’ λεπτό).

Ο ρυθμός στον αγώνα, στα λεπτά μετά το γκολ από τον ΠΑΟΚ, έπεσε, με τη Ριέκα να δημιουργεί, ωστόσο, προϋποθέσεις για να σκοράρει. Στο 19’ λεπτό απείλησε με «βολίδα» του Τόμετσακ, η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ που έπιασε, στο 32’ λεπτό, στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Αμπας. Στο 37’ λεπτό ο Τόμετσακ μόνος του, από το σημείο του πέναλτι, απέναντι στον Πασχαλάκη, δε βρήκε- για μια ακόμη φορά- στόχο.

Οι Θεσσαλονικείς «απάντησαν» στο 41’ λεπτό με δοκάρι από τον Ελ Καντουρί και τον Σβαπ, στην εξέλιξη της φάσης, να πιάνει την κεφαλιά, αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ.

Χωρίς ιδιαίτερες… συγκινήσεις το δεύτερο ημίχρονο, με τους Κροάτες να πιέζουν για την ισοφάριση και τον ΠΑΟΚ να τους περιορίζει αποτελεσματικά . Στο 80’ λεπτό, δε, ο «Δικέφαλος» σφράγισε τη νίκη του, στέλνοντας για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έκαναν το λάθος από τα δεξιά της άμυνάς τους, ο Σφιντέρσκι έδωσε την ασίστ στον Μουργκ, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 2-0.

Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο (Ουκρανία)

Κίτρινες: Αμπας, Γκάλοβιτς, Ντρμιτς /Τέιλορ, Σφιντέρσκι, Μουργκ

Κόκκινες: –

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΙΕΚΑ (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Τόμετσακ (81’ Μπούσνια), Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς (71’ Βούτσκιτς), Βούκσεβιτς (46’ Τσέριν), Αμπας, Πάβισιτς, Λεπινίτσα (46’ Σελάχι), Αμπεμ, Ντρμιτς (84’ Ομπρεγκον).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σβαμπ ((90’+ Αουγκούστο), Κούρτιτς (75’ Εσίτι), Ελ Καντουρί (λ.τρ. 67’ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75’ Καγκάβα), Σφιντέρσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ