ΑΕΚ: Παρουσίαση των μεταγραφικών αποκτημάτων και τα σχέδια για τη νέα περίοδο

Τα θεμέλια για μία ΑΕΚ που θα πρωταγωνιστήσει τέθηκαν κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Αυτό επισήμαναν ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιάννης Παπαδημητρίου και ο τεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Κονέ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των δεκατριών νέων μεταγραφικών αποκτημάτων. Παράλληλα όμως τόνισαν και το γεγονός ότι αυτή είναι η ομάδα θα χρειαστεί και χρόνο μέχρι να μπορέσει να αποδώσει τα αναμενόμενα.

«Θέλουμε να φτιάξουμε νοοτροπία πρωταθλητή, γιατί αυτό ταιριάζει στην ιστορία της ΑΕΚ. Πρέπει να έχεις νοοτροπία πρωταθλητισμού» είπε ο Κονέ ενώ ο Παπαδημητρίου από την πλευρά του τόνισε: «Δεν χρειαζεται να μιλάμε για το dna της ΑΕΚ. Όλοι γνωρίζουν ότι είναι στο πετσί της ο πρωταθλητισμός. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε τεράστια επένδυση από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Ενίσχυσε την ομάδα με αυτήν την επένδυση για να στηρίξει το συγκεκριμένο project. Σίγουρα αυτό δεν έγινε για να βγει 4η. Ωστόσο δεν θα παραβλέψουμε την ποδοσφαιρική λογική. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο. Ούτε πρέπει να κάνουμε ήρωες τους καινούργιους παίκτες που ήρθαν ούτε να πέφτει ανάθεμα στους παλιούς. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά για να γίνουμε ομαδα»

Επίσης, οι δύο άνθρωποι που «έτρεξαν» σχεδόν εξ ολοκλήρου το μεταγραφικό σχεδιασμό της Ένωσης, τοποθετήθηκαν:

Για τον αποκλεισμό από τη Βελέζ (Κονέ): «Ήταν στενάχωρο γεγονός για την ιστορία μας και την ΑΕΚ. Έχουμε κάνει την ανάλυση μας πρέπει να προχωρήσουμε, κοιτάμε μπροστά θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά»

Για τον Ολιβιέ Εντσάμ (Κονέ): «Μας ενδιέφερε σαν προφίλ το συγκεκριμένο διάστημα, δουλέψαμε την υπόθεση με τον παίκτη αυτή η χρονική περίοδος πέρασε όμως και δεν θέλω να αναφερθώ. Η ΑΕΚ έκανε τα πάντα για να είναι σωστή απέναντι σε κάθε παίκτη και με τον Εντσάμ έγινε το ίδιο. Η υπόθεση δεν τελείωσε θετικά δεν στεκόμαστε σε συγκεκριμένους παίκτες η ΑΕΚ είναιμεγάληομάδα και έχουμε πολλές περιπτώσεις που δεν έχετε μάθει που δεν έγιναν μεταγραφή, μια τέτοια ήταν και ο Εντσάμ. Φέραμε όμως πολλούς και καλούς παίκτες».

Για την μεταγραφή του Τσούμπερ (Παπαδημητρίου): «Το κλειδί στην όλη υπόθεση ήταν τα αντανακλαστικά που δείξαμε σαν ομάδα. Υπήρχε όντως ένα πρόβλημα, φύγαμε αμέσως με ένα backpack και πήγαμε Γερμανία για να λύσουμε το θέμα. Δείξαμε πραγματικά το ενδιαφέρον μας, κακά τα ψέματα δύσκολα θα έβλεπε το ελληνικό πρωτάθλημα ο Τσούμπερ. Και σίγουρα η οικονομική προσφορά που έγινε στον παίκτη βοήθησε να κλείσει η μεταγραφή.

Για το αν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές: (Παπαδημητρίου): «Δεν σταματάμε ποτέ τη δουλειά και αν υπάρχει ευκαιρία η ΑΕΚ πρέπει να είναι εκεί. Όσο είναι ανοιχτό το παράθυρο των μεταγραφών, έχουμε μάτια ανοιχτά.

Για τον σχεδιασμό (Παπαδημητρίου): Η απόφαση ήταν για ριζικές αλλαγές. Πάνω σε αυτή την ιδέα πήγε το πλάνο. Δυστυχώς ο αποκλεισμός ήρθε εκεί που ήρθε. Αλλά συνεχίστηκε αυτό το πλάνο. Στηρίχθηκε στο αθλητικό και στο θέμα νοοτροπίας, κοιτάξαμε να φέρουμε παίκτες που κάνουν πρωταθλητισμό και που ξέρουν τι σημαίνει ΑΕΚ. Έτσι πήγαμε σε τέτοιους έμπειρους παίκτες για να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο προσαρμογής. Στο αθλητικό κομμάτι θέλαμε παίκτες που θα έχουν μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι γιατί έλειπε, τεχνική και πιο αθλητικά παιδιά. Στην πλειοψηφία είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά οι παίκτες που ήρθαν.

Για την επιλογή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς (Κονέ): «Η απόφαση ήταν κεντρική για τον Μιλόγεβιτς και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ιδιοκτήτης. Ήταν όλων μας απόφαση και έπειτα από την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη προχωράμε και κλείσαμε αυτόν τον προπονητή»

Για την Β΄ ομάδα της ΑΕΚ (Παπαδημητρίου): «Είναι κάτι καινούργιο, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να μην συμμετέχει στην εξέλιξη. Για να προχωράς πρέπει να κάνεις αυτοκριτική. Ίσως να είμαστε και πίσω από τον ανταγωνισμό, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε για το μέλλον, πήραμε μια γενναία απόφαση να μην κατέβουμε στην Κ19 αλλά είναι για εμάς μονόδρομος για την επιτυχία. Υπάρχει υποδομή στην Ακαδημία. Θα χρειαστεί υπομονή στην ΑΕΚ Β’ γιατί είναι ένα καινούργιο εγχείρημα αλλά θέλει και εκεί δουλειά. Θα δούμε καλά πράγματα στο μέλλον. Η νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε είναι ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένη ποτέ γιατί αν είσαι ευχαριστημένος, αρχίζει η κατηφόρα.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την εκδήλωση:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ