Ολοκληρώνεται σήμερα το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη

Λίγο μετά την 20:00 βραδυνή, αφού παρατάθηκε κατά μία ώρα, ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, που συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο εκκλησάκι δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Σε κλίμα βουβής συγκίνησης, άνθρωποι όλων των ηλικιών περίμεναν υπομονετικά να πουν το «τελευταίο αντίο» στον άνθρωπο που συγκλόνισε Ελλάδα και εξωτερικό με το αστείρευτο ταλέντο και το ακατάβλητο πάθος.

Μεταξύ αυτών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης και η ηθοποιός Άννα Φόνσου.

Το προσκύνημα έκλεισε με το τραγούδι «Ένα το χελιδόνι» που τραγουδήθηκε από τον κόσμο, όταν λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου της δεύτερης ημέρας του προσκυνήματος πλημμύρισε την πλατεία μπροστά από τη Μητρόπολη και το εκκλησάκι των Αγίου Ελευθερίου/Παναγίας Γοργοεπήκοου.

Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου (από την 10:00η το πρωί έως την 14:00η μεσημβρινή), οπότε θα πραγματοποιηθεί και η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ