Σέρρες: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Αλιστράτη

Πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση με πεύκα στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, Κυριακή 26 Ιουνίου 2016. Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων. Επίσης τα αεροσκάφη που παραμένουν στην περιοχή είναι πλέον επτά αφού ένα από τα Canadair που συμμετείχαν στην επιχείρηση πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, οι πιλότοι του όμως διασώθηκαν.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλιστράτη Σερρών, όπου παραμένει σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης καίγοντας χαμηλή βλάστη.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο, ενώ ομάδα 60 πυροσβεστών με 16 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν από εδάφους.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής και οι άνεμοι που πνέουν, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ