Κατεδάφιση παράνομης κατασκευής στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Έρευνες της ΕΛΑΣ

Κατεδαφίστηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, έπειτα από συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική Αρχή, αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από χώρο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Αστυνομικοί συνόδεψαν το πρωί υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου μέσα στον χώρο του ΕΜΠ μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων ατόμων και στη συνέχεια συνεργεία του δήμου απομάκρυναν τα υλικά.

Σημειώνεται, ότι χθες, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ο κοσμήτορας της Σχολής, Σταύρος Κουρκούλης, μαζί με δύο μέλη του πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης τούς απώθησαν και τους εξύβρισαν.

Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός πήγε στο ΑΤ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ