Κλειστά όλα τα σχολεία στην Αττική από σήμερα και αύριο λόγω της κακοκαιρίας

Η επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται στην Αττική, οδηγούν πολλούς δήμους στην απόφαση να κλείσουν για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ήδη έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους αυτή οι Δήμοι Αχαρνών, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ηρακλείου, Ελευσίνας και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί, ενώ τα συνεργεία τους συνεχίζουν προετοιμασίες, αποφράξεις κ.α.

Διακοπή λειτουργίας των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας

Τη διακοπή λειτουργίας των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης της Περιφέρειας Αττικής, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, διακόπτεται σήμερα, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, η διά ζώσης λειτουργία των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ σε όλη την Αττική για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης, που πιθανόν προκύψουν, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το μεσημέρι έως και αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, που είχε η Περιφέρεια Αττικής από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τη διακοπή της λειτουργίας αποφάσισε ο κ. Πατούλης, «για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας».

Τέλος, η περιφέρεια συνιστά σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις τις ώρες που είναι έντονα τα καιρικά φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ