Ματαιώθηκαν ο μαθητικές παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Αν. Μακεδονία και Θράκη

Με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ), Χρήστος Μέτιος.

«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων», αναφέρεται στη σχετική απόφαση που καταλήγει με την επισήμανση ότι «κατά τα λοιπά ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Ματαιώθηκαν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις στην Θεσσαλία

Τη ματαίωση των παρελάσεων μαθητικών και στρατιωτικών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε όλη τη Θεσσαλία, αποφάσισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, η απόφαση ελήφθη λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες.

Την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες δοξολογίες και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακυρώθηκε η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, λόγω πένθους

Ακυρώνεται η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, λόγω της ημέρας πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για την εκδημία της Φώφης Γεννηματά.

Τη σχετική απόφαση υπογράφει η υπηρεσιακή γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γεωργία Βαλατσού.

Οι μαθητικές παρελάσεις στην υπόλοιπη χώρα, καθώς και η στρατιωτική παρέλαση, την επόμενη μέρα, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, σύμφωνα με την απόφαση της οικείας Περιφέρειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ