Πέρασε και από το Αγρίνιο ο Ολυμπιακός

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Τικίνιο Σοάρες (13’) και Γιουσέφ Ελ Αραμπί (70’πέν.) τα γκολ για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που παραμένει πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα, ισοφάρισε προσωρινά ο Νίκος Βέργος (19’) γι’ αυτή του Γιάννη Αναστασίου που συμπλήρωσε τέσσερις σερί ήττες.

Έπειτα από ένα… άναρχο πρώτο δεκάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Από κόρνερ του Ρόνι Λόπες, ο Τικίνιο πήρε την κεφαλιά για το 0-1 στο 13ο λεπτό. Έξι λεπτά αργότερα, τα «καναρίνια» ισοφάρισαν, με τον Βέργο να γίνεται αποδέκτης της πάσας του Φρεντερίκο Ντουάρτε, να ξεπερνάει την αντίσταση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και να πλασάρει εύστοχα τον Τόμας Βατσλίκ για το 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ως το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κλασική φάση μπροστά στην εστία του Νίκου Μελίσσα.

Μονόλογος για τον Ολυμπιακό το δεύτερο μέρος. Ο Μελίσσας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ την κεφαλιά του Γιάννη Μασούρα (62’) αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού βγήκε άγαρμπα στη γωνία της περιοχής του, ανατρέποντας τον Ματιέ Βαλμπουενά. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στο 70ο λεπτό ο Ελ Αραμπί. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ανορθόδοξα την εστία του Βάτσλικ, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας), 4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας) – VAR: Κλέι Ράπερτι (Ολλανδία), Χρήστος Μπάλτας (Αχαΐας).

Κίτρινες: Φλόρες, Μελίσσας, Ντουάρτε, Κορνέλιους.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Κορνέλιους, Αντούνιες, Μπακαδήμας (84’ Καρέλης), Ντουάρτε, Φλόρες, Τσιγγάρας, Μόρσεϊ (76’ Αποστολάκης), Βέργος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (54’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (54’ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (90’+5’ Σισέ), Μασούρας, Λόπες (55’ Ελ Αραμπί), Τικίνιο (82’ Κούντε).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ