ΣΥΡΙΖΑ: Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί – Και που να μπει και ο χειμώνας…

Επίσκεψη στα “ημιτελή έργα του Φαληρικού Όρμου”, καθώς και στο σημείο όπου “βούλιαξε” το λεωφορείο της ΟΣΥ πραγματοποίησαν οι βουλευτές Β3ʼ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, Γιάννης Μουζάλας και Ραλλία Χρηστίδου, μαζί με τον διευθυντή της Κ.Ο. του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Στο σημείο συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον δήμαρχο Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», Θοδωρή Ψαλιδόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Καλλιθέας, Θοδωρή Παπαθανασόπουλο και Ελένη Αυγερινού.

Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές αναφέρουν: «Η κακοκαιρία απογύμνωσε την ανεπάρκεια της περιφερειακής διοίκησης Πατούλη. Τα κύρια αντιπλημμυρικά έργα, που συνοδεύουν τις οδικές παρεμβάσεις στον Φαληρικό Όρμο, εδώ και δύο χρόνια σέρνονται. Το μεγάλο αντιπλημμυρικό κανάλι, μέρος της β’ φάσης των εργασιών στην περιοχή, που θα μπορούσε να «αποσυμφορήσει» την κατάσταση, δεν λειτουργεί. Κι αυτό διότι δεν παραδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, όπως προβλεπόταν».

Ακολούθως υποστηρίζουν ότι «οι ευθύνες του αναδόχου και της περιφέρειας Αττικής είναι τεράστιες». Γενικεύοντας υποστηρίζουν: Η Αττική είδε εχθές ένα λεωφορείο να βυθίζεται, μαθητές να απεγκλωβίζονται από αίθουσες σχολείων με θρανία – γέφυρες και περιουσίες πολιτών να πνίγονται. Δύο χρόνια τώρα τα αντιπλημμυρικά έργα σέρνονται, τα φρεάτια και τα ρέματα παραμένουν ακαθάριστα. Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ