Χίος: Τέσσερις νεκροί και 22 διασωθέντες μετά τη βύθιση λέμβου με αλλοδαπούς

Τρία ανήλικα παιδιά και μία γυναίκα έχουν ανασυρθεί νεκροί, μετά το ναυάγιο λέμβου με παράνομους μετανάστες επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά της Χίου.

Στο σημείο, όπου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος, έχουν διασωθεί έως τώρα 22 άτομα (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί), ενώ ένα ακόμη άτομο αγνοείται. Όπως ανέφεραν κάποιοι από τους διασωθέντες αλλοδαπούς, στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.

Ν. Μηταράκης για ναυάγιο: Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα

Σε μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με το ναυάγιο προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σημειώνει: «Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν στην πηγή την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτά τα ταξίδια δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέπονται να γίνουν».

Ο Γ. Πλακιωτάκης για το ναυάγιο στη Χίο: Η εγκληματική αδιαφορία, των κυκλωμάτων διακίνησης, για την ανθρώπινη ζωή, ξεπέρασε κάθε όριο

«Έχουμε όλοι συγκλονιστεί από την τραγική απώλεια τριών μικρών παιδιών και μιας γυναίκας στο Αιγαίο. Η εγκληματική αδιαφορία, των κυκλωμάτων διακίνησης, για την ανθρώπινη ζωή, ξεπέρασε κάθε όριο, αφού πάνω από 20 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά, αφέθηκαν χωρίς σωσίβιο», τονίζει σε σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη βύθιση σκάφους με αλλοδαπούς νοτιοανατολικά της Χίου.

‘Οπως αναφέρει ο υπουργός σε δήλωσή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, «το Λιμενικό Σώμα έσπευσε για βοήθεια και διέσωσε 22 συνανθρώπους μας, δυστυχώς όμως τα τρία παιδιά και η γυναίκα είχαν χαθεί, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανεύρεση ενός ακόμα ατόμου».

«Εκφράζω την οδύνη όλων μας για το τραγικό αυτό γεγονός», τονίζει ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ