Χ. Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή – Είμαστε σε ετοιμότητα

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιείσαι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλούν και με το 112.

«Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε», τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπάλλος» θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, και η πτώση της θερμοκρασίας.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: ertnews.gr