Θ. Βασιλακόπουλος στο Bluesky: Ιδιαίτερα απειλητικό το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Το πόσο είναι επικίνδυνη η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Νότιο Αφρική, θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες μέσα από την επιστήμη και τα πειράματα που θα γίνουν, ανέφερε στην εισαγωγή του ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Blue Sky και στην εκπομπή “Παρεμβάσεις”.

Συνεχίζοντας ο καθηγητής ανέφερε ότι η αλληλουχία του νέου στελέχους έγινε γνωστή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας την 24η του μηνός και δυο μέρες αργότερα το ανακοίνωσε ως στέλεχος ανησυχίας που σημαίνει ότι έχει τόσες μεταλλάξεις, πολλές περισσότερες από το σύνηθες, που το κάνει ιδιαίτερα απειλητικό στο να είναι πιο μεταδοτικό και ίσως πιο νοσογόνο, αν και προς το παρόν δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις.

Ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι η μόνη λύση είναι η αύξηση του εμβολιασμού. Δεν γνωρίζουμε ακόμα σε πόσο ποσοστό θα μας προστατεύει, σε σχέση με τα άλλα στελέχη, θα το μάθουμε σύντομα πάντως. Όμως αυτό δεν είναι λόγος να μην εμβολιαστούμε, προς το παρόν η μόνη άμυνα που έχουμε είναι αυτή.

Δείτε όλα όσα είπε ο κ. καθηγητής στην αρχή της εκπομπής: