Πάνω από 1,6 εκατ. ραντεβού για 1η και ενισχυτική δόση, τις τελευταίες 30 ημέρες

Για 444.000 ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης και 1,2 εκατομμύρια ραντεβού για την 3η δόση που κλείστηκαν τις τελευταίες 30 μέρες, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το τελευταίο σαββατοκύριακο κλείστηκαν 187 χιλιάδες ραντεβού για την αναμνηστική δόση. «Βλέπουμε σημαντική κινητικότητα στα συστήματα και νομίζω με αυτά τα δεδομένα εντός της εβδομάδας θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια εμβολιασμούς 1ης δόσης».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις δυο νέες υπηρεσίες για βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής και τόνισε ότι πλέον δεν είναι απαραίτητη η επίσκεψη στα ΚΕΠ ή στα αστυνομικά τμήματα για βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής για εξουσιοδοτήσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, ψηφιακή βεβαίωση εγγράφου και ιδιωτικού συμφωνητικού. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «σε περίπου 1,5 μήνα από τώρα θα δοθούν μισό εκατομμύριο ψηφιακές υπογραφές δωρεάν σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες. Από κει και πέρα κάθε Έλληνας πολίτης με κάθε νέα ταυτότητα θα έχει και ψηφιακή υπογραφή.

Όσον αφορά στην αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού από χώρες εκτός ΕΕ, ο υπουργός τόνισε ότι δρομολογείται η διαδικασία για επίλυση του ζητήματος, εφόσον πρώτα υπάρξει μέριμνα σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης για την γνησιότητά τους, καθώς «κάποια πιστοποιητικά από ξένες χώρες είναι ακόμη και χειρόγραφα».

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για ενδυνάμωση της προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Αυτό που σχεδιάζεται είναι η αποστολή μηνυμάτων όχι μόνο για υπενθύμιση και προτροπή για εξετάσεις που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες. «Με βάση την ηλικία μπορούμε να στείλουμε συγκεκριμένα παραπεμπτικά και να προτρέψουμε τον κόσμο να κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες μαστογραφία».

Τα επόμενα σχέδια και εφαρμογές, όπως είπε χαρακτηριστικά θα είναι η ίδρυση ατομικής επιχείρησης, μεταβίβαση ακινήτων με μια επίσκεψη στον συμβολαιογράφο, αλλά και ανανέωση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας. «Μέσα σε δυο μήνες θα έχουμε δει όλες αυτές τις υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ