Πιερία: Υπο κράτηση οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – Απολογούνται την Δευτέρα

Υπό κράτηση θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα απολογηθούν στον Ανακριτή Κατερίνης, οι έντεκα συλληφθέντες για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” που, το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και κατόπιν επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ