Ν. Κεραμέως: Ομαλά κύλησε η 1η εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων

Ικανοποιημένη δηλώνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας επαναλειτουργίας των σχολείων, η οποία «κύλησε ομαλά», όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εκτός από τη σημασία της φυσικής παρουσίας στο σχολείο, η κ. Κεραμέως τονίζει και τα οφέλη του «μαζικότερου ελέγχου κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας» με τους αυξημένους ελέγχους. Λόγω των αναγκών εξαιτίας νοσούντων εκπαιδευτικών, προχωρούν περισσότερες από 4.000 προσλήψεις για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση, ανέφερε.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Κεραμέως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων μας, η οποία κύλησε ομαλά. Με όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται και πάλι στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, στον οποίο τα παιδιά μας προσλαμβάνουν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες, αναπτύσσονται κοινωνικά και ψυχοσυναισθηματικά.

Με το μαζικότερο έλεγχο κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, που έγινε ήδη 3 φορές την εβδομάδα σε 1,6 εκατ. του πληθυσμού, μέσα σε μόλις 24 ώρες κάθε φορά. Με χιλιάδες κρούσματα, πάνω από 31.000, τα οποία εντοπίστηκαν, απομονώθηκαν, διακόπτοντας την πορεία διασποράς του ιού.

Την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων δρομολογήσαμε την πρόσληψη άνω των 4.000 πρόσθετων εκπαιδευτικών, για να καλύψουμε τις ανάγκες από νοσούντες εκπαιδευτικούς, για να μην λείψει κανείς στα παιδιά μας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαίδευση.

Τα κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων μαθητών αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα είναι μόλις 3 σε πάνω από 80.000.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης και την Επιτροπή Ειδικών για τον καταλυτικό τους ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο, οι δύο εβδομαδιαίες αυτοδιαγνωστικές εξετάσεις πλέον θα διενεργούνται τόσο από τους εμβολιασμένους μαθητές όσο και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε πρωτύτερα.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει το 50%+1 για την αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Αν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ