Παράταση στο «θρίλερ Τζόκοβιτς»: Κανονικά στην κλήρωση του Open – «Καρφί» από Τσιτσιπά

Συνεχίζεται το αυστραλιανό «θρίλερ Τζόκοβιτς». Σήμερα αναμενόταν ότι ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον θα έκανε ανακοίνωση για την τύχη του Σέρβου αντισφαιριστή σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα, ωστόσο δεν υπήρξε σχετική αναφορά. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ είναι αυτός που έχει την εξουσία να αποφασίσει τι θα γίνει με τον Τζόκοβιτς σημειώνοντας ωστόσο πως η πολιτική της Αυστραλίας απέναντι στους ανεμβολίαστους δεν έχει αλλάξει.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως στην κλήρωση του Australian Open ο Σέρβος τενίστας συμμετείχε κανονικά παρά το ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η επίσημη απόφαση για το αν θα απελαθεί ή όχι, με τα περισσότερα αυστραλιανά ΜΜΕ “ποντάρουν” στην απέλαση. Αν τελικά αγωνιστεί, ο αντίπαλος του θα είναι ο συμπατριώτης του ΜιοΜιρ Κετσμάνοβιτς.

Όσον αφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά, θα αντιμετωπίσει στην εκδήλωση τον Σουηδό Μάικλ Ίμερ. Η Μαρία Σάκκαρη κληρώθηκε με την Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία.

«Φαίνεται πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες» σχολίασε ο Έλληνας πρωταθλητής τένις, για την υπόθεση Τζόκοβιτς. Προσθέτει ότι ένα μικρό ποσοστό επιλέγει το δικό του δρόμο, κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται ανόητη.

Να σημειωθεί ότι η κλήρωση αρχικά είχε αναβληθεί εν αναμονή της απόφασης. Εγκριτοι δημοσιογράφοι βλέπουν ανάκληση της βίζας το, ωστόσο όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλ. Μάρκελος, αυτό δεν σημαίνει πως θα φύγει από τη χώρα, καθώς αναμένεται ότι θα ασκήσει έφεση και μέχρι αυτή να εκδικασθεί θα είναι νόμιμα στη χώρα οπότε θα μπορεί να αγωνίζεται. Το Australian Open ωστόσο που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να εκδόσει απόφαση για το αν θα αγωνιστεί τελικά ή όχι.

Πηγή: ertnews.gr