Αλ. Τσίπρας: Η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για τον ΕΝΦΙΑ αφορά τις μεγάλες ιδιοκτησίες

Ως «ημίμετρα» και «ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους» χαρακτηρίζει τις σημερινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για μείωση του ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η σημερινή ανακοίνωση του Κυρ. Μητσοτάκη για μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ έχει για άλλη μια φορά λίγους αποδέκτες και κυρίως τις μεγάλες ιδιοκτησίες, αφού ουσιαστικά απαλλάσσει τους μεγαλοϊδιοκτήτες από τον συμπληρωματικό φόρο», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ επισημαίνει πως «για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία, απλά προσπαθεί να μετριάσει τις υπέρογκες επιβαρύνσεις που έρχονται με τις νέες αντικειμενικές αξίες που τίθενται σε ισχύ».

«Η αντιμετώπιση του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας που λαμβάνει διαστάσεις οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν γίνεται ούτε με ημίμετρα ούτε με ελαφρύνσεις που αφορούν κατά βάση λίγους. Απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «παρέμβαση για αποκλιμάκωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».

«Αυτά τα μέτρα, όμως, μπορεί να εγγυηθεί μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Γι’ αυτό και η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό αποτελεί πλέον ζήτημα επιβίωσης αλλά και αξιοπρέπειας για χιλιάδες νοικοκυριά», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ