Δολοφονία Άλκη: Τραυματισμό από μαχαίρι φέρει ένας εκ των συλληφθέντων

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκιβιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες, 22χρονος αλβανικής υπηκοότητας, είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη. Ο ίδιος δεν λέει στους αστυνομικούς πώς τραυματίστηκε ωστόσο οι άνθρωποι του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης το αποδίδουν στο μαχαίρι που κρατούσε και με το οποίο χτυπούσε τον 19χρονο φοιτητή. Πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο άτομο που φαίνεται σε βιντεοληπτικό υλικό στα σκαλοπάτια πάνω από τον αιμόφυρτο 19χρονο, να τον χτυπά με μανία.

Τι ισχυρίζεται ο 23χρονος

Στο μικροσκόπιο των ερευνών τις αστυνομίας βρίσκονται δυο Έλληνες και ένας Αλβανός για την εμπλοκή τους στην δολοφονία από τους συνολικά 9 συλληφθέντες για την υπόθεση, μετά και την κατάθεση του 23χρονου αλβανικής καταγωγής που αρνείται τη φυσική συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση.

Ο 23χρονος φέρεται να έδωσε τα περισσότερα στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση καθώς περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ρόλο των 11 εμπλεκομένων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ ο λόγος που ο ίδιος δεν συμμετείχε στην ενέδρα είναι ότι ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο στο λευκό Citroen την ώρα που είχε σταθμεύσει στην οδό Ν. Πλαστήρα και αυτό άρχισε να κυλάει με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει για να το ακινητοποιήσει. Αυτός φέρεται ως ο λόγος που δεν συμμετείχε στην φονική ενέδρα που είχαν στήσει στους οπαδούς του Άρη.

Ο 22χρονος που τραυματίστηκε μπήκε στη θέση του συνοδηγού στο λευκό Citroen εξ ου και οι κηλίδες του αίματος που βρέθηκαν εκεί.

Το σχέδιο της ενέδρας

Τα στοιχεία που προκύπτουν τοποθετούν στο επίκεντρο της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ενώ επιβεβαιώνεται και η εμπλοκή τρίτου αυτοκίνητου που είχε μπει στο στενό που έγινε το φονικό για να αποκλείσει τους νεαρούς.

Ένα νέο στοιχείο, σύμφωνα πληροφορίες είναι ότι ο 21χρονος που “φωτογραφίζουν” οι άλλοι συλληφθέντες ως τον βασικό ύποπτο, τον άνθρωπο που κρατούσε το φονικό δρεπάνι, επιβιάστηκε στο τρίτο ΙΧ που ήταν σταθμευμένο μέσα στο στενό, στην οδό Γαζή. Τα άλλα δύο αυτοκίνητα όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο είχαν σταθμεύσει στη Νικολάου Πλαστήρα με ειδική διάταξη και στόχο να εγκλωβίσουν τους νεαρούς. Εκεί σύμφωνα με τον 23χρονο χτύπησαν τα παιδιά με μαχαίρια, με το φονικό δρεπάνι, αλλά και με ρόπαλα. Το ένα όπλο βρέθηκε στο σημείο τα υπόλοιπα, τα μαχαίρια και τα ρόπαλα τα οποία δεν βρέθηκαν, όπως είπε ο 23χρονος, τα πέταξαν στην πορεία.

Επίσης επιβεβαιώνεται ότι και ο 21χρονος είχε πέσει και ο ίδιος θύμα οπαδικής επίθεσης πέρσι κατά την οποία κόντεψε να χάσει το ένα του μάτι, ωστόσο δεν ήταν σεσημασμένος και δεν τον ήξεραν οι αρχές.

Οι γονείς του 19χρονου, με την αδελφή του και ένα από τα δύο παιδιά είναι αυτήν την ώρα στα δικαστήρια για να δηλώσουν την υποστήριξή τους στην κατηγορία δια του δικηγόρου τους Αλέξη Κούγια. Όπως ορίζει η νομοθεσία αναμένεται και να λάβουν αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να ενημερωθούν για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα.

Πηγή: ertnews.gr