Κυρ. Μητσοτάκης: Καταφέραμε να γυρίσουμε σελίδα ως χώρα, πλέον είμαστε ισχυρότεροι

«Πριν από 11 χρόνια η Ελλάδα αντιμετώπισε μεγάλη οικονομική κρίση, μεγάλη λιτότητα και κοινωνική δυσαρέσκεια. Μετά το 2015 είχαμε μία κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα σε ένα κόμμα της Αριστεράς και ένα κόμμα της Δεξιάς, πολύ μέτρια, εάν μου επιτρέπεται να πω, η οποία προσπάθησε να ελέγξει τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και να επηρεάσει την δικαιοσύνη, ωστόσο οι θεσμοί της Δημοκρατίας άντεξαν», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το λαϊκισμό και το παράδειγμα της Ελλάδος κατά την προηγούμενη 10ετία, σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy» στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφάλειας στο Μόναχο.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως κόμματα, που ρέπουν προς το λαϊκισμό μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα, όταν κερδίσουν και δεύτερη συνεχόμενη εκλογή, κάτι, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτρέψαμε το 2019. «Στο τέλος της ημέρας όλα αφορούν στην εκπλήρωση των προεκλογικών μας εξαγγελιών, να φέρνεις αποτελέσματα, και για αυτό η κυβέρνησή μας είναι ακόμη δημοφιλής. Καταφέραμε να γυρίσουμε σελίδα ως χώρα, πλέον είμαστε ισχυρότεροι πολιτικά, θεσμικά και οικονομικά», είπε ο πρωθυπουργός.

Στην Ελλάδα η πλέον επιτυχής μεταρρύθμιση ήταν η ψηφιοποίηση του Κράτους

«Η τεχνολογία μπορεί να έχει πολύτιμο ρόλο κατά την απλοποίηση της σχέσης κράτους – πολίτη – επιχειρήσεων. Στην Ελλάδα η πλέον επιτυχής μεταρρύθμιση ήταν η ψηφιοποίηση του Κράτους και η δυνατότητα να μην παρεμβαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας, ο οποίος συχνά μπορεί να καταστεί πηγή διαφθοράς. Και αυτό έχει τονώσει την εμπιστοσύνη προς το Κράτος, γιατί σεβόμαστε τον χρόνο των πολιτών δεν τους υποβάλλουμε σε αχρείαστες γραφειοκρατικές διαδικασίες, πρόκειται για μία τελείως διαφορετική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβαση του σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ