Νέο σόου Πολάκη στην Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον στέλνει ο Κ. Τασούλας

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παρέπεμψε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, «για να εξηγήσει τα όσα είπε και έκανε χθες βράδυ από το βήμα της Ολομέλειας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στον κ. Πολάκη, για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.

Π. Πολάκης: Δεν σας ζητάω καμία συγνώμη – Δεν έκανα κατάληψη του βήματος

«Κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν έκανα εγώ αλλά ο προεδρεύων χθες κ. Αθανασίου» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης υποστηρίζοντας ότι με όσα ανέφεραν νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά τον αποδοκίμασαν.

Ο κ. Πολάκης, υποστήριξε ότι «εγώ δεν έκανα κατάληψη του βήματος, μας είπε ο κ. Αθανασίου να περιμένουμε να έρθετε για να μου κάνετε μομφή και εγώ σας περίμενα εδώ». Καταλόγισε στον υπουργό Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι δεν ζήτησε από τον προεδρεύοντα να συνεχίσει την ομιλία του αλλά το είπε όταν ο κ. Αθανασίου είχε διακόψει τη συνεδρίαση και είχε φύγει από την έδρα.

Χαρακτήρισε πραξικόπημα αυτό που πήγε να γίνει χθες, δηλαδή την αφαίρεση του λόγου του και πρόσθεσε ότι «δεν πέρασε η χθεσινή σας προσπάθεια, είναι φανερή η ήττα που υπεστήκατε, εμείς θα είμαστε εδώ και πολύ σύντομα να είστε σίγουροι ότι ο Ελληνικός λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει μετά από δυόμιση χρόνια καταστροφής της χώρας».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis είπε «δεν θα σας ζητήσουμε συγνώμη κ. Γεωργιάδη» και περιέγραψε τους λόγους μέσα από τις σελίδες του πορίσματος αρχειοθέτησης του οικονομικού εισαγγελέα που ο υπουργός κατέθεσε στη Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η υπόθεση Novartis, είναι μια δημόσια υπόθεση και όχι ιδιωτική. Αυτό το πόρισμα είπε της κατά πλειοψηφίας (2-1) «θα παραμείνει στην ιστορία της Δικαιοσύνης ως η πλήρης στρέβλωση της λογικής» και πρόσθεσε «πως οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά όλες κρίνονται».

Σχολίασε τις διαπιστώσεις του πορίσματος αρχειοθέτησης σχετικά με την ευνόηση της Novartis έναντι των άλλων ανταγωνιστριών εταιρειών αναφέροντας οικονομικά στοιχεία για τα χρήματα που εισέπραξε από τον ΕΟΠΥΥ και την προτεραιοποίηση που είχε στις καταβολές. Για το πρόγραμμα Harvard Helth και τις τιμολογήσεις, λέγοντας πως εάν τις διαβάσει κανείς είναι σαν να τις έγραψε κάποιος που πάσχει από «κουφότητα».

Ο βουλευτής, υποστήριξε ότι η υπόθεση της Novartis έχει σχέση με το επενδυτικό νομοσχέδιο γιατί αυτό «είναι η οργάνωση του πλαισίου της νέας διαφθοράς την επόμενη περίοδο. Γιατί από όλες τις διατάξεις του βγαίνει ότι ενισχύετε τους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι και να υλοποιήσετε το σχέδιο ότι θέλετε να καταστρέψετε τους μικρομεσαίους».

Γ. Οικονόμου προς ΣΥΡΙΖΑ: Διχάζετε, λασπολογείτε, τρομοκρατείτε και κουτσομπολεύετε-Εμείς δεν θα σας παρακολουθήσουμε

Εκρηκτικό κλίμα κυριάρχησε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή το επεισόδιο με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, και τη διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, «καλέσατε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουνε», προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου, που έκανε λόγο για διαστρέβλωση και παραποίηση των όσων είπε και ζήτησε να την ανακαλέσει, διαφορετικά, όπως είπε, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Καλέσατε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουνε επικαλούμενος μια φράση που έχει ειπωθεί πριν 60 χρόνια. Σήμερα έγιναν 4 φασιστικές, τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και ενός δημοσιογράφου. Η παράταξη αυτή έχει πληρώσει με βαρύ αίμα την τρομοκρατία και είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνετε. Όχι όμως, εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα να φλερτάρετε με τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου. Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «σκόπιμη και μεθοδευμένη τακτική που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν του διχασμού».

«Είναι βασική επιλογή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να καταστροφολογούν, να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, να διχάζουν και να μεμψιμοιρούν. Εμείς προφανώς δεν θα τον παρακολουθήσουμε και δεν θα πέσουμε στην παγίδα του αλλά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ψύχραιμα, κυβέρνηση και ΝΔ θα μείνουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας που είναι να κρατάμε τους πολίτες ενωμένους και να δίνουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

«Η Ελλάδα άλλαξε, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε. Η σημερινή Ελλάδα, με τη σημερινή κυβέρνηση, προσελκύει νέες μεγάλες επενδύσεις, δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στους πολίτες, δουλεύει για να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας. Αυτή η Ελλάδα και αυτή η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα οι δικαστές να επιλέγονται από την επετηρίδα και να αποδίδεται δικαιοσύνη», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε: «Αυτή την Ελλάδα οικοδομούμε εμείς. Εσείς, το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να διχάζετε, να λασπολογείτε, να τρομοκρατείτε και να κουτσομπολεύετε. Εμείς δεν θα σας παρακολουθήσουμε. Θα μείνουμε σε αυτό που κάνουμε για μια πατρίδα καλύτερη».

«Παραποιήσατε και διαστρεβλώσατε τα όσα είπα. Αν δεν ανακαλέσετε, θα προσφύγω στην δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας και εναντίον των τρομοκρατών τους οποίους καταδικάζουμε απόλυτα. Άρα δεν μπορεί να τα λέτε αυτά», ήταν η αντίδραση του κ. Ραγκούση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ