Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν, Σολτς και Πούτιν για άμεση κατάπαυση του πυρός

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχαν μια νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με επίκεντρο τον πόλεμο στην Ουκρανία, την επομένη της συνόδου των Βερσαλλιών, όπως έγινε γνωστό από το Ελιζέ.

Οι τρεις ηγέτες είχαν ήδη μια τηλεφωνική συνδιάλεξη την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γαλλία και η Γερμανία «αξίωσαν από τη Ρωσία μια άμεση κατάπαυση του πυρός», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την γερμανική μεριά έγινε γνωστό ότι η συνομιλία διήρκησε 75 λεπτά και δεσμεύθηκαν οι τρεις πλευρές για πλήρη εχεμύθεια, σύμφωνα με την τηλεόραση του Open και με αντοποκριτή του καναλιού στο Βερολίνο. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, ενημέρωσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την συνομιλία.

Μετά τη συνάντησή τους στις 7 Φεβρουαρίου στο Κρεμλίνο, ο Εμμανουέλ Μακρόν είχε εννέα τηλεφωνικές συνομιλίες, περιλαμβανομένης εκείνης της περασμένης Πέμπτης, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Ελιζέ.