Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη: Δριμύ ψύχος από την Πέμπτη

Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη και πτώση της θερμοκρασίας από τη βόρειο Ελλάδα, ενώ από την Πέμπτη δριμύ ψύχος θα επηρεάσει πια όλη τη χώρα.

Την Τρίτη αρχικά σε Ιόνιο, Μακεδονία, Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και από το μεσημέρι τοπικά και στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε παροδικές βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Οι άνεμοι σταδιακά βοριάδες παντού, 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 7 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 13 με 14 έως 16 στο νότιο Αιγαίο. Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι γρήγορα βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία από 7 έως 14 βαθμούς. στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις έως και τα χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς.

Την Τετάρτη τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε Ήπειρο, δυτική και κεντρική Μακεδονία, γρήγορα όμως τα κύρια φαινόμενα, οι ισχυρές βροχές και οι χιονοπτώσεις, θα εντοπίζονται από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Μάλιστα, θα χιονίσει εκτός από τα ορεινά και τα ημιορεινά και σε περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής Ελλάδας. Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει, και τοπικά κυρίως σε βόρειες και ορεινές περιοχές θα σημειωθεί παγετός.

Πηγή: ertnews.gr