Εμφατική εμφάνιση από Τσιτσιπά, «καθάρισε» τον Ζβέρεφ και πήγε τελικό

Πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση για αυτή την εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μέσα σε μόλις 75 λεπτά τον Νο3 τενίστα του κόσμου, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο τελικό του στο Monte Carlo Masters!

Ο 23χρονος Έλληνας, δεν επηρεάστηκε ούτε στο παραμικρό από το θρίλερ της Παρασκευής (15/4) κόντρα στον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, και παίζοντας υπέροχο τένις, “καθάρισε” τον Γερμανό με 6-4, 6-2, “σφραγίζοντας” το ραντεβού του με τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στον τελικό της Κυριακής (17/4).

Σε σπουδαία ημέρα βρέθηκε ο Τσιτσιπάς, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του, τον οποίο κέρδισε για 7η φορά στην καριέρα του, στις δέκα μεταξύ τους συναντήσεις, δείχνοντας ότι το συγκεκριμένο matchup… του πάει πολύ.

Αυτήν ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη του Έλληνα στο Monte Carlo Masters και πλέον απέχει ακόμη μια, από την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο Μονακό. Αν καταφέρει και κερδίσει τον Φοκίνα την Κυριακή, μάλιστα, εκτός από τον 2ο Masters τίτλο της καριέρας του, θα πανηγυρίσει και τον 1ο του ΑΤΡ τίτλο μετά από 11 μήνες (Μάιος 2021, Λυών).

Τι έκανε τόσο καλά, για να κάμψει την αντίσταση του Ζβέρεφ και να προκριθεί στον 4ο Masters τελικό της καριέρας του; Έπαιξε χωρίς άγχος, δίχως να τον βαραίνει πίεση και έδειξε εξ’ αρχής ότι είναι πολύ καλύτερος παίκτης από τον αντίπαλό του, στο χώμα.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε οκτώ άσους και κέρδισε 32/47 πόντους πίσω από το σερβίς του και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δυο φορές break από τον 24χρονο Γερμανό, αμφότερες στο 1ο set, δεν έχασε περισσότερα από έξι games σε ολόκληρο το ματς.

Αυτό, συνέβη γιατί το παιχνίδι που έκανε ο Νο3 του ταμπλό στα receiving games του, ήταν μαγικό. Έκανε τον Ζβέρεφ να μοιάζει με… ανίκανο server, μιας και τον ανάγκασε μόλις σε 23/49 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του.

Ο Σάσα σέρβιρε τέσσερα double faults και δέχθηκε πέντε breaks (5/8 b.p. ο Τσιτσιπάς) και προφανώς, δεν θα μπορούσε να ζητήσει περισσότερα από το ματς.

Ειδικά στο 2ο set, ο Στέφανος πραγματοποίησε απίθανη εμφάνιση και δεν θα μπορούσε με τίποτα, να απειληθεί. Κέρδισε τα τέσσερα τελευταία games του ματς, μετατρέποντας το σκορ από 6-4, 2-2 σε 6-4, 6-2, ενώ στο σερβίς του, σε ολόκληρο το 2ο κομμάτι του αγώνα, μέτρησε το εντυπωσιακό ρεκόρ 16-2, σε κερδισμένους πόντους.

Πηγή: tennis24.gr