Ουκρανία: Μάχες στα ανατολικά μέτωπα – Ισχυρές εκρήξεις σε Χερσώνα και ρωσικό έδαφος

Οι μάχες στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη με το επίκεντρο του πολέμου να εξακολουθεί να βρίσκεται στα ανατολικά, στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι βομβαρδισμοί ωστόσο συνεχίζονται σε πολλές ουκρανικές πόλεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές ήταν οι εκρήξεις που ακούστηκαν στη Χερσώνα την οποία οι Ρώσοι δηλώνουν ότι έχουν υπό τον έλεγχό τους και για τις τελευταίες αυτές επιθέσεις κατηγορούν τους Ουκρανούς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός.

Για μια ακόμα μέρα ισχυρές ήταν οι εκρήξεις που ακούστηκαν και στην επαρχία Μπέλγκοροντ, μερικά χιλιόμετρα μόνο από τα ουκρανικά σύνορα, σε ρωσικό έδαφος.

Ανήσυχο ήταν το βράδυ στο Κίεβο καθώς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ήχησαν τρεις φορές οι σειρήνες.

Στο μεταξύ η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα «απαντήσει αστραπιαία» σε οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να παρέμβει στην Ουκρανία και διαμήνυσε ότι θα υπάρξει απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Από την άλλη, με νέο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την ΕΕ να μην υποκύψει στον ενεργειακό εκβιασμό της Ρωσίας.

Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

«Ο χρόνος της συνάντησης μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών και το πλαίσιο αυτής της συνάντησης δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη», φέρεται να δήλωσε ο Ποντολιάκ, ο οποίος είναι μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.

Ο Ποντολιάκ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο ομάδων εργασίας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα ελπίζει πως Ζελένσκι και Πούτιν θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.