Πανηγυρικά στους «8» του Monte Carlo Masters ο Σ. Τσιτσιπάς

Χωρίς να κυριαρχήσει αυτή τη φορά, αλλά επιδεικνύοντας μεγαλύτερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης Masters του Μόντε Κάρλο. Στην αναμέτρηση για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, ο Έλληνας αντισφαιριστής επικράτησε του Σέρβου Λάσλο Τζέρε με 7-5, 7-6 (1) σε 1 ώρα και 53 λεπτά και συνεχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του.

Οι δύο αντίπαλοι ήταν εντυπωσιακά αποτελεσματικοί στο πρώτο σερβίς τους, κερδίζοντας περίπου το 85% των πόντων, αλλά ο Τσιτσιπάς είχε καλύτερα ποσοστά επιτυχίας στο πρώτο σερβίς (62% έναντι 56%) και σαφώς καλύτερη απόδοση όταν υποχρεωνόταν να πάει σε δεύτερο σερβίς (64% έναντι 36%). Παραταύτα, ο Σέρβος κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι και στα δύο σετ, τα οποία έχασε στο τέλος. Ο κάτοχος του τίτλου έχασε ένα σετ πόιντ στο 5-4 του πρώτου σετ, αλλά εκμεταλλεύθηκε τη δεύτερη ευκαιρία του και έκανε το break για το 7-5, επιστρέφοντας στο τελευταίο γκέιμ από το 30-0 εις βάρος του. Στο 1-1 του δεύτερου σετ ο Τζέρε είχε break point, το οποίο όμως ο Τσιτσιπάς έσωσε με καλό σερβίς, και στη συνέχεια οι δύο παίκτες δεν έδωσαν… δικαιώματα και έφτασαν στο 6-6. Στο tie-break ο Έλληνας αντισφαιριστής ήταν καταιγιστικός, καθώς πήρε τους πρώτους πέντε πόντους και έφτασε στο 7-1 και τη νίκη.

Επόμενος αντίπαλος του Τσιτσιπά θα είναι ο νικητής του εν εξελίξει αγώνα μεταξύ του Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν και του Ιταλού Λορέντζο Μουζέτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ