Προβάδισμα …για τον τελικό του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον 30ό τελικό Κυπέλλου της Ιστορίας του έκανε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας της Λαμίας με 1-0 στον πρώτο ημιτελικό που διεξήχθη «Απόστολος Νικολαΐδης». Έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες οι «πράσινοι» για να φτάσουν σε ακόμη πιο άνετο προβάδισμα, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Μπόγιαν Σαράνοβ, ο οποίος είχε πολλές σωτήριες επεμβάσεις. «Χλωμή» επιθετικά η Λαμία που ανησύχησε μόλις μία φορά την εστία του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός -που είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο 2’ με το πλασέ του Αϊτόρ που πέρασε άουτ- άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος «χτύπησε» ξανά την άμυνα της Λαμίας, όπως είχε κάνει και στις 13 Φεβρουαρίου στο ματς του πρωταθλήματος, όταν είχε σημειώσει και τα δύο τέρματα των «πράσινων» (2-0). Από πολύ καλό κλέψιμο και κούρσα του Κώτσιρα, ο 22χρονος επιθετικός υποδέχθηκε την μπάλα έξω την περιοχή, «ζύγισε» το πόδι του και με θαυμάσιο σουτ με το αριστερό έκανε το 1-0.

Στο 22’ ο Αϊτόρ κι ο Γκατσίνοβιτς άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, με τον Σέρβο να σουτάρει με το αριστερό ελάχιστα άουτ, ενώ στο 37’ από θαυμάσια σέντρα του Χουάνκαρ, ο Παλάσιος μπήκε «σφήνα» στην περιοχή της Λαμίας, αλλά η κοντινή προβολή του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 43’ ο Σαραμαντάς πρόλαβε πάνω στη γραμμή το γύρισμα του Χουάνκαρ προς τον Ιωαννίδη, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου η Λαμία έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της, όταν από λάθος του Βέλεθ, η μπάλα στρώθηκε στον Ταϊρόν που πλάσαρε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε εξίσου δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο πλησιάζοντας το δεύτερο γκολ στο 48’, όταν από σέντρα του Παλάσιος από τα δεξιά, ο Ιωαννίδης έκανε κίνηση και πλασέ στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Σαράνοβ μπλόκαρε σταθερά. Στο 56’ από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Βέλεθ έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά στη μικρή περιοχή, αλλά η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ.

Επτά λεπτά αργότερα (63’) ο Σαράνοβ έκανε απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Ιωαννίδη από νέο κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, από το κόρνερ του Βιγιαφάνιες, ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ολομόναχος έστειλε την μπάλα εκατοστά άουτ με κεφαλιά.

Ο Σέρβος γκολκίπερ της Λαμίας «κράτησε» την ομάδα του και στο 78’, όταν από εξαιρετική μπαλιά του Καρλίτος, ο Αϊτόρ έφυγε στο τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαράνοβ, που έδιωξε με τα πόδια. Παρά την πίεση του Παναθηναϊκού στο φινάλε, δεν βρήκε δεύτερο γκολ.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (27/4) στο «Αθανάσιος Διάκος» (18:00).

Διαιτητής Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Κώτσιρας, Ρούμπεν – Μαζουλουξής, Σαράνοβ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (72’ Μαουρίσιο), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (72’ Καρλίτος), Αϊτόρ (80’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (85’ Αλεξανδρόπουλος).
ΛΑΜΙΑ (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοβ, Προβυδάκης, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής (46’ Σιμόν), Σαραμαντάς, Μπεχαράνο (88’ Γκεντσογλου), Άλβες, Νούνιες, Ταϊρόν (70’ Τζανδάρης), Ελευθεριάδης (70’ Ρόμανιτς), Καραμάνος (62’ Μανούσος).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ