F1: Θρίαμβος Λεκλέρκ και Ferrari στη Μελβούρνη – Τραγωδία για Φερστάπεν

Ασταμάτητος ο Σάρλ Λεκλέρκ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος -και- στο Grand Prix της Αυστραλίας , κατακτώντας την πρώτη θέση, μπροστά από τον Σέρχιο Πέρεθ (Red Bull), ενώ στο βάθρο βρέθηκε και ο Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), αφήνοντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον.

Το Grand Prix της Αυστραλίας ολοκληρώθηκε πρόωρα σήμερα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 Μαξ Φερστάπεν, καθώς το μονοθέσιο του οδηγού της Red Bull αντιμετώπισε πρόβλημα και εγκατέλειψε στον 39ο γύρο. Ήταν ο δεύτερος μη τερματισμός της περιόδου για τον Φερστάπεν, έχοντας επίσης υποστεί ένα στον εναρκτήριο αγώνα στο Μπαχρέιν.

Επίσης ο 27χρονος οδηγός της Ferrari Κάρλος Σάινθ, χωρίς να φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο μηχανικό πρόβλημα έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να κολλήσει στην αμμοπαγίδα και να εγκαταλείψει στον δεύτερο γύρο.
O Σάινθ ήταν δεύτερος στο Μπαχρέιν και τρίτος στην Τζέντα, στους δύο πρώτους αγώνες του νέου πρωταθλήματος.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, έχοντας χάσει λόγω κορωνοϊού τα δύο πρώτα Grand Prix της σεζόν, δεν κατόρθωσε να ολοκληρώσει το τρίτο στην Αυστραλίας, αφού στον 23ο γύρο, ο Γερμανός πιλότος έχασε τον έλεγχο της Aston Martin, χτύπησε στις μπαριέρες και εγκατέλειψε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ