Επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ: Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις και οι «παγίδες» που κρύβονται

Την 15η Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος που θα φτάνει έως τα 600 ευρώ. Η είσοδος και οι σχετικές δηλώσεις θα γίνονται με τους κωδικούς taxisnet.

Έτσι ανοίγει και επίσημα ο δρόμος για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2022.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει την 15η Ιουνίου και θα παραμείνει ανοιχτή για 15 ημέρες.

Όπως ανέφερε χθες μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης «Η προσπάθεια είναι να ανοίξει η πλατφόρμα στις 14-15 Ιουνίου για όσους έχουν μεικτό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, για την επιδότηση έως 600 ευρώ στα νοικοκυριά. Θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για περίπου 15 ημέρες, ώστε να κάνουν αιτήσεις όλα τα νοικοκυριά».

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες», διευκρίνισε, λέγοντας πως για το βοήθημα θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020, «για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του κράτους για το ύψος της βοήθειας».

Όπως αποσαφήνισε, «σε περίπτωση νοικοκυριών που έχουν κοινό ρολόι, η επιδότηση θα πάει σε ένα ΑΦΜ. Αν γίνουν αιτήσεις πχ από δύο, το ποσό θα μοιραστεί. Αν γίνουν αιτήσεις από πάνω από ένα νοικοκυριά, το ποσό θα δοθεί στην χρονολογικά πρώτη αίτηση που θα κατατεθεί».

Οι «παγίδες» για το επίδομα ρεύματος

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η φορολογική δήλωση Ε1 2021 για ταυτοποίηση της κύριας κατοικίας με τον αριθμό παροχής ρεύματος
Θα ανοίξει πεδίο γι’ αυτούς που άλλαξαν τη κατοικία τους από το Δεκέμβριο του 2021 μέχρι το Μάιο του 2022
Ενδέχεται αλλαγή εισοδηματικών κριτηρίων
Αναμένεται να δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2021
Φοιτητές: Υποβολή μηδενικής φορολογικής δήλωσης του 2021 (δήλωση φοιτητικής κατοικίας ως κύρια)
Προσοχή στη δήλωση IBAN: Ιδιοκτήτης κυρίας κατοικίας -> δικαιούχος λογαριασμού που θα δηλωθεί.

Πηγή: ertnews.gr