Επικοινωνία Πούτιν-Σολτς για την Ουκρανία: Νέες κυρώσεις από Λονδίνο στην Μόσχα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συζήτησαν για την Ουκρανία σε τηλεφωνική τους επικοινωνία σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν δήλωσε στον Σολτς ότι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τερματισμό της σύρραξης «ουσιαστικά παρεμποδίζεται από το Κίεβο», σύμφωνα με το Κρεμλίνο, που δήλωσε ότι οι επαφές μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας θα συνεχιστούν σε διάφορα επίπεδα.

Λονδίνο: Νέες κυρώσεις στο στενό περιβάλλον του Ρώσου προέδρου

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ένα νέο γύρο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας λόγω της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία, θέτοντας στο στόχαστρο το οικονομικό δίκτυο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, περιλαμβανομένης της πρώην συζύγου του και συγγενών του.

“Εκθέτουμε και θέτουμε στο στόχαστρο το σκοτεινό δίκτυο που στηρίζει τον πολυτελή τρόπο ζωής του Πούτιν και σφίγγουμε τον κλοιό στον στενότερο κύκλο του”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

“Θα συνεχίσουμε με κυρώσεις σε όλους εκείνους που βοηθούν και υποθάλπουν την επιθετικότητα του Πούτιν μέχρι να υπερισχύσει η Ουκρανία”.

Η Βρετανία, ενεργώντας από κοινού με τους δυτικούς συμμάχους, έχει επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους καθώς και σε στρατηγικά σημαντικές βιομηχανίες και εταιρίες απαντώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στα 12 νέα ονόματα που προστίθενται στον κατάλογο των βρετανικών κυρώσεων περιλαμβάνεται η πρώην σύζυγος του Πούτιν Λιουντμίλα Οτσερέτναγια και πολλοί συγγενείς του που κατέχουν διοικητικές θέσεις σε μεγάλες ρωσικές εταιρίες όπως η Gazprom. Αντιμετωπίζουν πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως εκείνοι σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις υποστήριξαν τον Πούτιν με αντάλλαγμα πλούτη, σημαντικές δουλειές και επιρροή στις ρωσικές υποθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ