Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν: Νέα λεκτική επίθεση σε Μητσοτάκη

Δυναμιτίζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν εις βάρος του Έλληνα Πρωθυπουργού μετά την επιστροφή του από το Αϊζερμπαϊτζάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε δηλώσεις στο αεροπλάνο επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν λέγοντας: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι ομόλογός μου. Δεν πρόκειται να κάνουμε το λάθος που κάναμε στο παρελθόν. Η Ελλάδα εγκατέλειψε το ΝΑΤΟ και η τότε τουρκική κυβέρνηση επέτρεψε την επανένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα τώρα χρωστάει 400 δις ευρώ, η Αμερική έχει πέντε συν τέσσερις, εννέα βάσεις στην Ελλάδα. Εναντίον ποιανού είναι αυτές οι βάσεις: Λένε εναντίον της Ρωσίας, αυτό είναι ψέμα. Δεν είναι ειλικρινείς. Η στάση τους εναντίον της Τουρκίας είναι προφανής. Τι έκαναν στο Μητσοτάκη τις προάλλες; Άνοιξαν τις θύρες του Κογκρέσου και του επέτρεψαν να μιλήσει. Τον χειροκρότησαν και τον επευφημούσαν. Το θέμα των F-16 μπήκε στην ατζέντα. Ένας Μουσουλμάνος δεν μπορεί να εξαπατηθεί δυο φορές».

Πρόσθεσε επίσης ότι «όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε “ναι” στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Για τη νέα πιθανή διασυνοριακή επιχείρηση, ο Ερντογάν προειδοποίησε επικαλούμενος στίχους τουρκικού τραγουδιού «Κάποια νύχτα θα έρθουμε κρυφά».

Τι είπε για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Αναφορικά με το ζήτημα της διέυρυνσης του ΝΑΤΟ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Τουρκίας με τις αποστολές της Φινλανδίας και της Σουηδίας που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν στο «αναμενόμενο επίπεδο» και η Άγκυρα δεν μπορεί να πει ναι σε χώρες «που υποστηρίζουν την τρομοκρατία» αναφορικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση TRT Haber.

Η Τουρκία έχει εκδηλώσει την άρνησή της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν: «Δεν είναι τίμιοι ή ειλικρινείς».

«Για όσο καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν ηγείται της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να πούμε “ναι” για την είσοδο χωρών στο ΝΑΤΟ, οι οποίες, υποστηρίζουν την τρομοκρατία, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: ertnews.gr