Κ. Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία απροστάτευτη απέναντι στις ανατιμήσεις

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και την συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και τις επαφές που είχε στο Νταβός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο προεδρικό Μέγαρο. Ωστόσο ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο κύμα ακρίβειας που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει την κοινωνία απροστάτευτη.

«Η προσοχή μας είναι στραμμένη και στο εσωτερικό της χώρας που αντιμετωπίζουμε το μεγάλο κύμα ακρίβειας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κα Σακελλαροπούλου. «Θα επαναλάβω και στο προσεχές έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες πόσο σημαντική είναι η απεξάρτηση από τα ρωσικά καύσιμα αλλά και πόσο σημαντικό είναι να στηρίξουμε βραχυπρόθεσμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε κοινωνία, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτους απέναντι στις ανατιμήσεις στην ενέργεια» εξηγώντας πως «Το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα συνολικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι είχε: «πολλές επαφές το προηγούμενο χρονικό διάστημα στις ΗΠΑ» όπου «Έθεσα όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων και έκανα ιστορικές αναφορές στις σχέσεις που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ. Επίσης ενημέρωσα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι σημαντικό να μην έχουμε άλλες εστίες έντασης εντός του ΝΑΤΟ στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι τελευταίες μου επαφές στο εξωτερικό επιβεβαιώνουν τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικό και οικονομικό ρόλο της Ελλάδος» συνέχισε ο πρωθυπουργός, για να συμπληρώσει: «Η χώρα μας λογίζεται ως ένας σοβαρός και άξιος εταίρος που έχει βρει το δρόμο του και το μέλλον μπροστά του διαγράφεται ευοίωνο».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως «Η λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας είναι και ευθύνης και της ΕΕ», ενώ σημείωσε η «Ελλάδα έχει ανάγκη από ισχυρούς συμμάχους. Είναι εθνική ανάγκη η φωνή της Ελλάδος να είναι ισχυρή σε όσα περισσότερα διεθνή φόρα μπορούμε. Η δημοκρατία και ο τρόπος ζωής μας απειλούνται από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ