Λαβρόφ: Ο «ολοκληρωτικός πόλεμος» της Δύσης εναντίον της Μόσχας θα διαρκέσει πολύ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε σήμερα «τον ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας, ο οποίος εκτίμησε ότι θα διαρκέσει «πολύ καιρό».

«Η Δύση έχει ανακοινώσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον μας, ενάντια σε όλο τον ρωσικό κόσμο», επεσήμανε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής του με αξιωματούχους ρωσικών επαρχιών.

«Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει καιρό», εκτίμησε ο Ρώσος υπουργός, την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις έχουν αυξήσει τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους διπλασιάζουν, τριπλασιάζουν και τετραπλασιάζουν τις προσπάθειές τους να εμποδίσουν τη Ρωσία χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα: ξεκινώντας από τις μονομερείς, οικονομικές κυρώσεις και φτάνοντας σε μια προπαγάνδα που βασίζεται βαθιά στα ψέματα (και μεταδίδεται) από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης», κατήγγειλε ο Λαβρόφ, ενώ έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη ρωσοφοβία».

Καταφέρθηκε ενάντια στη «λεγόμενη κουλτούρα της ακύρωσης», διαβεβαιώνοντας ότι οι Δυτικοί έχουν απαγορεύσει τους κλασικούς Ρώσους: τον Τσαϊκόφσκι, τον Ντοστογιέφκσι, τον Τολστόι, τον Πούσκιν.

Πολλοί δυτικοί πολιτιστικοί θεσμοί έχουν σταματήσει τη συνεργασία τους με ρωσικούς κρατικούς θεσμούς ή έχουν επιβάλει απαγορεύσεις σε καλλιτέχνες που στηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ