Ο Ίλον Μασκ προτίθεται να επαναφέρει τον λογαριασμό του Ν. Τραμπ στο Twitter

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Tesla, Ίλον Μασκ, δήλωσε χθες ότι προτίθεται να άρει την απαγόρευση στον λογαριασμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, μιλώντας σε συνέδριο των Financial Times για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Μασκ, ο οποίος δηλώνει «υπέρμαχος της απόλυτης ελευθερίας της έκφρασης», υπέγραψε πρόσφατα τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η διοίκηση του Twitter δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό της δήλωσης Μασκ.

Η απαγόρευση στον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter, ο οποίος είχε περισσότερους από 88 εκατομμύρια ακολούθους, σίγησε το βασικό διαδικτυακό μέσο έκφρασης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ λίγο πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Το «μπλόκο» σημειώθηκε ύστερα από πολυετείς συζητήσεις σχετικά με το κατά πόσο οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να παρακολουθούν τους λογαριασμούς ισχυρών ηγετών του κόσμου και να επεμβαίνουν όπου κρίνεται σκόπιμο.

Στον Τραμπ επιβλήθηκε οριστική απαγόρευση από το Twitter λίγο μετά τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Το Twitter επικαλέστηκε «τον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας» για την απόφασή του.

Η απόφαση αυτή ενίσχυσε τις απόψεις του Τραμπ μεταξύ των υποστηρικτών του, δήλωσε ο Μασκ, χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση «ηθικά λανθασμένη και εντελώς ανόητη».

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στο Fox News ότι δεν θα επέστρεφε στο Twitter ακόμη και αν ο Μασκ εξαγόραζε την πλατφόρμα και επανέφερε τον λογαριασμό του, τονίζοντας ότι θα χρησιμοποιούσε τη δική του εφαρμογή που ονομάζεται Truth Social. Αν και αυτή κυκλοφόρησε στο κατάστημα εφαρμογών της Apple στα τέλη Φεβρουαρίου, αποδείχθηκε αρχικά προβληματική μέχρι προσφάτως που άρχισε να επιτρέπει την εγγραφή περισσότερων χρηστών.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο για τις δηλώσεις Μασκ από εκπρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ