Στον τελικό του Champions League η Λίβερπουλ με ολική ανατροπή

Από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε μόλις 45 λεπτά! Η Βιγιαρεάλ άγγιξε το θαύμα πιάνοντας το τέλειο με δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο στο Θεράμικα και έκανε τους οπαδούς της να ονειρεύονται μία επική πρόκριση στον τελικό του Champions League, όμως στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ επανέφερε την ποδοσφαιρική τάξη.

Οι κόκκινοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, έκλεισαν τους Ισπανούς στα καρέ τους, και πέτυχαν όχι μόνο να βρουν το ένα γκολ που ήθελαν για να ξαναβρούν την αυτοκυριαρχία τους (το σημείωσε ο Φαμπίνιο) αλλά να φτάσουν σε μία σπουδαία ανατροπή.

Ο Λουίς Ντίας, που πέρασε αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους άλλαξε πλήρως την εικόνα των ρεντς και ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, ενώ στο 74ο λεπτό ο Σαντιό Μανέ υπέγραψε την ανατροπή, για να χαρίσει τη νίκη στην Λίβερπουλ και μαζί την πρόκριση στον τελικό του Champions League, 10ο στην ιστορία της.

Ο αγώνας

Ο Ουνάι Έμερι είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του δεύτερου ημιτελικού πως η Βιγιαρεάλ θα έπρεπε να κάνει το τέλειο παιχνίδι για να φέρει τούμπα την κατάσταση κόντρα στην Λίβερπουλ μετά το 0-2 στο Άνφιλντ και οι παίκτες του φρόντισαν να τον δικαιώσουν, με το πρώτο 45λεπτο στο Θεράμικα να είναι βγαλμένο μέσα από από τα καλύτερα όνειρα των φίλων του κίτρινου υποβρυχίου.

Σε όλο το πρώτο 45λεπτο η ομάδα που φαινόταν πως είχε τον έλεγχο, κερδίζοντας τις περισσότερες μονομαχίες, ήταν εκείνη του Έμερι, με τους γηπεδούχους να απενεργοποιούν όλα τα επιθετικά όπλα των κόκκινων και να εκείνοι να αξιοποιούν τις καλές τους φάσεις, για να ανταμειφθούν με δύο γκολ.

Το πρώτο ήρθε μετά από μόλις 2 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα αγώνα (τρίτο γρηγορότερο για την Βιγιαρεάλ στο Champions League), με τον Εστουπινάν να βγάζει σέντρα από τα αριστερά, τον Καπού να κάνει το γύρισμα από το ύψος της μικρής περιοχής και σε θέση δεξιά και τον Μπουλαγιέ Ντιά να μη δυσκολεύεται να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα έχοντας απέναντί του τον εξουδερωμένο Άλισον (1-0).

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμα καλές στιγμές μέχρι το 20λεπτο (σουτ του Παρέχο στο 12′ που έφυγε άουτ, κεφαλιά του Ζεράρ Μορένο στο 16′ που σταμάτησε στο σώμα του Ρόμπερτσον), με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να αρχίζει να ισορροπεί μετά το 20′ αλλά να αδυνατεί να επιβάλλει το ρυθμό της και ταυτόχρονα να έχει μόνο δύο σουτ των Τιάγκο και Κεϊτά που δεν βρήκαν στόχο

Στο 36ο λεπτό η Βιγιαρεάλ πλησίασε το δεύτερο γκολ αλλά ο Άλισον πρόλαβε σωτήρια και έκοψε τον Λο Σέλσο στο ύψος του πέναλτι, για να έρθει ωστόσο το δεύτερο γκολ για τους Ισπανούς πέντε λεπτά αργότερα, σε μία ακόμα στιγμή αδράνειας της κόκκινης άμυνας.

Πρωταγωνιστής όπως και στο πρώτο γκολ ο Καπού, που αυτή τη φορά έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και ο Φράνσις Κοκλέν σηκώθηκε ψηλά, αφήνοντας τον Αλεξάντερ-Άρνολντ στο έδαφος, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Άλισον και να γράψει το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε με την έναρξη του δευτέρου μέρους την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο, περνώντας τον Ντίας αντί του Ζότα, με την Λίβερπουλ να παίρνει τα ηνία όσον αφορά στην κατοχή μπάλας και έλεγχο ρυθμού και να δημιουργεί μέσα σε δύο λεπτά τις πρώτες της καλές στιγμές στο παιχνίδι.

Στο 55ο λεπτό, από το σουτ του Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτός περιοχής η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κοκλέν και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν βγει κόρνερ, ενώ στο 57′ ο Ντίας επιχείρησε απευθείας γυριστό σουτ από πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Μανέ από τα δεξιά, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φάσεις αυτές ήταν ένδειξη πως οι κόκκινοι είχαν αφυπνιστεί και η επιβεβαίωση ήρθε στο 62ο λεπτό, με τον Φαμπίνιο να κυκλοφορεί τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή της Βιγιαρεάλ και να συνδυάζεται με τον Σαλάχ για να μπει μέσα σε αυτή, και να νικήσει με συρτό σουτ τον Ρούλι (η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Αργεντινού κίπερ) για να μειώσει σε 2-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντίας απείλησε με ισοφάριση όμως το σουτ του βρήκε στο σώμα του Καπού και έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Βιγιαρεάλ, για να έρθει όμως το γκολ για τον Κολομβιανό στην τρίτη φάση που του παρουσιάστηκε στο δεύτερο μέρος.

Ήταν στο 67ο λεπτό, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να προωθείται και να βγάζει σέντρα από τα δεξιά με το αριστερό πόδι, με τον Ντίας να πετάγεται στο ύψος του πέναλτι και να εκτελεί με κεφαλιά τον Ρούλι (και πάλια η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του) για να γράψει το 2-2.

Στο 70ο λεπτό ο Ζεράρ Μορένο αποχώρησε αισθανόμενος ενοχλήσεις και κάπου εκεί η Βιγιαρεάλ πέταξε λευκή πετσέτα, με την Λίβερπουλ να μυρίζεται αίμα και στο 74ο λεπτό να φτάνει σε ολική ανατροπή, με τον Μανέ να δέχεται ασίστ από τον Κεϊτά και να αποφεύγει τον Ρούλι που βγήκε πολλά μέτρα εκτός περιοχής, για να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία από πλάγια θέση γράφοντας το 3-2 για τους κόκκινους.

Το γκολ αυτό (15ο για τον Μανέ σε νοκ-άουτ φάση Champions League) έδωσε ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση, με την Βιγιαρεάλ να παραδίδει όλα τα όπλα (έμεινε και με 10 παίκτες στο 86′ λόγω αποβολής του Καπού) και την Λίβερπουλ να έχει ευκαιρίες και για άλλα γκολ, για να μείνει πάντως το 3-2 για τους “κόκκινους” και να τους στείλει στον τελικό του Παρισιού.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ (79′ Οριέ), Τόρες, Εστουπινιάν (79′ Τριγκέρος), Λο Σέλσο, Παρέχο, Καπού, Κοκλέν (69′ Πεδράθα), Ζεράρ Μορένο (70′ Τσουκουέζε), Ντιά (79′ Αλκάθερ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (81′ Τσιμίκας), Φαμπίνιο (84′ Μίλνερ), Κεϊτά (81′ Χέντερσον), Τιάγκο (80′ Τζόουνς), Ζότα (46′ Ντίας), Σαλάχ, Μανέ.

Πηγή: sport24.gr