Διθυραμβικές κριτικές και εισπράξεις ρεκόρ για το «Top Gun: Maverick»

Ο Τομ Κρουζ με τη στολή του πιλότου, τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου και την παλιά του μηχανή κατάφερε να πείσει το κοινό να πάει σινεμά από τις πρώτης ημέρες προβολής της ταινίας «Top Gun: Maverick» σύμφωνα με το Variety.

Η ταινία έκανε ρεκόρ εισπράξεων για το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας φέρνοντας στα ταμεία το ποσό των 134 εκατ. δολαρίων σε 4.732 κινηματογράφους της Βορείου Αμερικής. Αυτό οφείλεται στις διθυραμβικές κριτικές που έλαβε, στις μεγάλες δόσεις νοσταλγίας και στο γεγονός ότι ο Κρουζ επέστρεψε στο πιλοτήριο για να εκτελέσει πραγματικά εναέρια ακροβατικά ως ο πιλότος Pete «Maverick» Mitchell.

Ο Ντέιβιντ Γκρος (David A. Gross) της Franchise Entertainment Research, χαρακτήρισε το τριήμερο της ταινίας «Εξαιρετικό! Το αρχικό υλικό παραμένει ισχυρό, η εκτέλεση είναι εξαιρετική και ο Τομ Κρουζ το κάνει να λειτουργεί άψογα», τόνισε.

Στο διεθνές box office, η ταινία άγγιξε το ποσό των 124 εκατ. δολαρίων, μολονότι δεν προβάλλεται στην Κίνα και τη Ρωσία. Οι θεατές άνω των 40 ετών, έδωσαν δυναμικό παρών, επειδή η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η πιο απρόθυμη να επιστρέψει στις αίθουσες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ