Κυρ. Μητσοτάκης: Προειδοποίηση στην Τουρκία να μην μεταφέρει την ένταση στο πεδίο

Αποφασισμένος η στήριξη των πολιτών να συνεχιστεί για όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Συνέδριο ygeiamou που διοργανώνει το Πρώτο Θέμα και το ιατρικό σάιτ ygeiamou.gr.

«Η κρίση είναι παγκόσμια και δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Η κυβέρνηση θα στηρίξει την κοινωνία αλλά δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον εθνικό στόχο για έξοδο της χώρας από την επιτήρηση», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κρατά εφεδρείες για τη συνέχεια.

Προειδοποίηση στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα προς την Τουρκία επισημαίνοντας ότι… δεν κρατά μούτρα στον κ. Ερντογάν, παρά τις αλλεπάλληλες προσωπικές επιθέσεις του Τούρκου προέδρου στο πρόσωπό του. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν δεν μου μιλάει, το είχε πει και μετά τα γεγονότα του Έβρου», είπε ο πρωθυπουργός. Διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και υπογράμμισε ότι υπάρχουν πεδία συνεννόησης με την Τουρκία, όπως στην παράμετρο του επισιτισμού, καθώς, όπως είπε «ο μόνος τρόπος να βγει το εγκλωβισμένο σιτάρι από Ουκρανία είναι μέσω της θαλάσσιας οδού. Και η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν ρόλο να παίξουν».

«Ας δούμε τα πεδία υπό την κατεύθυνση του ΟΗΕ, που μπορούμε να προσφέρουμε υπηρεσία αντί της τουρκικής ρητορικής που ξεπερνά τα όρια και γίνεται γραφική», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ποειδοποίησε επίσης να μην μεταφέρει την ένταση που εκφράζεται σε ρητορικό επίπεδο στο πεδίο, ενώ ξεκαθάρισε πως η ένταση δεν προέρχεται από την Ελλάδα αλλά από την Τουρκία η οποία γίνεται γραφική με τις διεκδικήσεις της.

Όσο για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι αυτές θα γίνουν το 2023, καθώς αυτό ορίζει η θεσμική τάξη.