Κ. Χατζηδάκης: Οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα δούν αύξηση στην τσέπη τους

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου από τις τράπεζες και τα σουπερ μάρκετ αλλά και για τις αυξήσεις τις συντάξεις όπως και για τις εκκρεμείς συντάξεις μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης στην εκπομπη Παρεμβάσεις του blue sky.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ότι η ψηφιακή κάρτα είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που θα επεκταθεί αργότερα στις μεγάλες και τις μεσαίες επιχειρήσεις αφού προχωρήσει η απογραφή όλων των επιχειρήσεων που συνεργάζονται με την Εργάνη το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο κύριος Χατζηδάκης τόνισε ότι στο τέλος του καλοκαιριού το θέμα αυτό θα έχει λήξει. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει συμβάλει πάρα πολύ ο θεσμός των συντάξεων εμπιστοσύνης.

Δήλωσε ακόμη ότι στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕφΚΑ έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι ενώ από τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να λειτουργεί και το “ψηφιακό δωμάτιο”.

Οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις

Ο κύριος Χατζηδάκης δήλωσε επίσης ότι από την 1η Ιανουαρίου 2023 επανέρχονται οι αυξήσεις των συντάξεων υπογραμμίζοντας ότι “οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα δουν πραγματικές αυξήσεις στο πορτοφόλι τους.”

Αναφορικά με τις εκλογές τόνισε ότι ισχύει αυτό που έχει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας κι εμείς πάνω σ’ αυτή τη φάση δουλεύουμε.