Σενάρια για ναυτικό αποκλεισμό ελληνικών νησιών από τα τουρκικά ΜΜΕ

Γελοία σενάρια για τις επόμενες κινήσεις του Τούρκου προέδρου στα ελληνικά νησιά, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποσύρει τα στρατεύματά της, παρουσιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ κάνοντας λόγο για… ναυτικό αποκλεισμό.

Όπως είπε ο διευθυντής της Hurriyet, Αχμέτ Χακάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τις δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης Εφές 2022, έδωσε την εντύπωση επιχείρησης στα νησιά.

«Ο πρόεδρος είπε στην Ελλάδα “σταμάτα τη στρατιωτικοποίηση, δεν κάνω πλάκα”. Αυτή η δήλωση έδωσε την εντύπωση μιας επιχείρησης, αλλά εσείς λέτε πως είναι το σήμα της έναρξης μιας διαδικασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον καθηγητή του τμήματος Στρατηγικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιου, Atlinbas, Εράι Γκιουτσουλέρ.

Με τη σειρά του, ο καθηγητής επισήμανε ότι η διαδικασία αυτή αφορά «στην απομόνωση των νησιών, τον αποκλεισμό τους». «Μπορείτε να εμποδίσετε τις εισόδους και τις εξόδους των νησιών. Δηλαδή αν η Τουρκία πει ότι αυτά τα νησιά στρατιωτικοποιήθηκαν παραβιάζοντας τη συνθήκη της Λωζάνης μπορεί να τα αποκλείσει και να πει πως θα τερματιστεί ο αποκλεισμός όταν θα φύγουν τα όπλα. Δηλαδή δεν τους επιτρέπει να να προμηθευτούν αγαθά από την υπόλοιπη χώρα», υπογράμμισε.

Πηγή: skai.gr