Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει σημαντικά βήματα προόδου

«Μια ακόμη αναγνώριση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας μας, καθώς και της αναβαθμισμένης θέσης της ελληνικής οικονομικής και φορολογικής διοίκησης στα διεθνή fora», αποτελεί η διεξαγωγή στην Ελλάδα της ολομέλειας των Φορολογικών Διοικήσεων του ΟΟΣΑ το 2024, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει ο υπουργός «παρά τις πολλαπλές κρίσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει σημαντικά βήματα προόδου σε κρίσιμους τομείς, όπως η φορολογική διοίκηση, μέσα από την αδιάλειπτη υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής και εκσυγχρονιστικής της ατζέντας, καθώς και τη χάραξη και εφαρμογή ενός σύγχρονου και αξιόπιστου μείγματος πολιτικής. Ενώ, ενισχύει την εμπλοκή και τον ρόλο της στην κατάρτιση πολιτικών σε διεθνές επίπεδο».

Ο κ. Σταικούρας επισημαίνει ακόμα ότι στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ συμμετέχουν ενεργά στις σχετικές με τη φορολογία και τη φορολογική πολιτική ομάδες εργασίας του ΟΟΣΑ, συμβάλλοντας ουσιαστικά και εποικοδομητικά στη διαμόρφωση βέλτιστων πολιτικών.

«Με τη σημερινή αφορμή, θέλω να συγχαρώ την διοίκηση της ΑΑΔΕ τόσο για την ανάληψη αυτής της εμβληματικής διοργάνωσης, όσο και για το έργο που επιτελεί υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, με γνώμονα και προτεραιότητά της την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων πολιτών μέσα από καινοτόμες και φιλικές προς το χρήστη υπηρεσίες», καταλήγεις τη δήλωσή του ο κ. Σταικούρας.

Πηγή: ertnews.gr