Υπόθεση Ά.Καμπανού: Για ανθρωποκτονία με δόλο και οι 12 κατηγορούμενοι

Είχε σκοπό να σκοτώσει όλη την παρέα του άτυχου 19χρονου Άλκη Καμπανού η ομάδα των χούλιγκανς που τους επιτέθηκε, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στη Χαριλάου, σύμφωνα με την πρόταση των 86 σελίδων, που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, από την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίζεται την υπόθεση.

Με αυτά τα δεδομένα παραπέμπονται σε δίκη για ανθρωποκτονία με δόλο και οι δώδεκα νεαροί που συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν.

«Ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο, ήτοι μετά από συναπόφαση και σε κοινή δράση κατά συρροή, αφενός μεν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσαν άλλον, αφετέρου έχοντας συναποφασίσει να τελέσουν το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με δόλο», σημειώνει στην πρότασή της η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών που ζήτησε να δικαστούν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Περιγράφοντας στην εισαγγελική πρόταση όσα συνέβησαν στην είσοδο της οικοδομής της οδού Θ. Γαζή, αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι ρώτησαν την παρέα των νεαρών, μεταξύ των οποίων ο 19χρονος, ποια ομάδα υποστηρίζουν. «Στο άκουσμα της παραδοχής τους ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση όλως αιφνιδίως επιτέθηκαν σε αυτούς βιαιοπραγώντας, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα γκλοπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι, με σκοπό να τους σκοτώσουν».

Στην πρόταση αναφέρεται ότι ο 19χρονος Άλκης Καμπανός υπέκυψε από τα τραύματα που είχε στα πόδια και από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Επίσης, προτείνει την παραπομπή ενός κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός από τους τραυματίες και των υπολοίπων κατηγορουμένων για συνέργεια στην πράξη του αυτή.

Πηγή: ethnos.gr