Πρώτος σε όλη την Ευρώπη ο Μίλτος Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8.52μ.

Το ξανάκανε! Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική φορά και μάλιστα με ρεκόρ αγώνων (8.52μ.)!

Το τρομερό παιδί των Γρεβενών, μετά το χρυσό στο Βερολίνο το 2018, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Μόναχο και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και δεύτερος στον ελληνικό στίβο, αφού μόνο η Κατερίνα Στεφανίδη είχε κατακτήσει μέχρι σήμερα δύο διαδοχικά χρυσά στα Ευρωπαϊκά ανοικτού του 2016 και του 2018. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο έδειξε από νωρίς σήμερα (16/8), στον τελικό του μήκους, πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση για να… πετάξει στα 8.52, στο 4ο άλμα του κάνοντας ρεκόρ αγώνων! Ο «ιπτάμενος» Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, αφού προηγήθηκε, το μεσημέρι σήμερα (16/8) αυτό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην στα 35 χιλιόμετρα.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ Ντιουκς με 8.06, ενώ με την ίδια επίδοση 8.06 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ, αφού ο Βρετανός είχε καλύτερη δεύτερη επίδοση.

Αν και στα προκριματικά, δεν ένιωθε καλά και δεν έπιασε τις επιδόσεις που μπορούσε, στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου… δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση. Μετά το άκυρο πρώτο άλμα του, επέστρεψε δυναμικά στο δεύτερο. Αν και πάτησε αρκετά πίσω στη βαλβίδα έκανε επίδοση 8.23μ. για ν’ ανεβεί στην πρώτη θέση. Και στην 3η προσπάθειά του φάνηκε πως «καθάρισε» το χρυσό μετάλλιο καθώς… πέταξε στα 8.35. Όμως, φύλαγε το καλύτερο… για την 4η προσπάθειά του. Με άλμα στα 8.52, οκτώ εκατοστά κάτω από το ατομικό ρεκόρ του (8.60μ.) σε ανοικτό στίβο, ο ασημένιος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον «έγραψε» με χρυσά γράμματα το όνομά του ως νικητής του αγωνίσματος του άλματος εις μήκος και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Τεντόγλου σταμάτησε μετά την 4η προσπάθεια, καθώς δεν ένιωθε απειλή πλέον για το χρυσό μετάλλιο.

Τα αποτελέσματα του τελικού στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου:

ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΑ ΕΠΙΔΟΣΗ

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52 ΧΡΥΣΟ

2. Τζέικομπ Φίντσαμ Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 8.06 ασημένιο

3. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.06 χάλκινο

4. Ζιλ Πομερί (Γαλλία) 8.06

5. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98

6. Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7.83

7. Έκτορ Σάντος (Ισπανία) 7.82

8. Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7.77

9. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.66

10. Ρέινολντ Μπάνιγκο (Μ. Βρεταναία) 7.66

11. Λάζαρ Άνιτς (Σερβία) 7.37

-. Ίνγκαρ Κίπλεσουντ (Νορβηγία) ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ