Ρέθυμνο: Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος για την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες στο Ρέθυμνο ο 37χρονος, που κατηγορείται για επίθεση ενάντια σε οικογένεια Γερμανών τουριστών και έκθεσή της σε κίνδυνο, στο Πέραμα Μυλοποτάμου, την 19η Αυγούστου.

Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά από την απολογία του κατηγορούμενου, η οποία διήρκησε έξι ώρες, αποφάσισαν να κρατηθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα, αποδίδοντάς του «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα» που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, οδηγώντας το αγροτικό του αυτοκίνητο, και με συνεπιβάτη τον 36χρονο αδερφό του, προσέκρουσε στο ενοικιαστικό αυτοκίνητο των τουριστών και τους καταδίωξε, αφού πρώτα συνεπλάκη με τον υϊό της οικογένειας. Ο αδερφός του, μετά την παρουσία του στον ανακριτή, κατηγορούμενος για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου, Διονύση Βέρρα, η απόφαση αφορά «σε μοναδική περίπτωση στα χρονικά, όπου μία πρόκληση υλικών ζημιών -με πραγματογνώμονες που βεβαιώνουν ότι ο θάλαμος των επιβατών, ουδεμία ένδειξη έχει που να δείχνει σε κίνδυνο τους επιβάτες- χαρακτηρίζεται νομικά έτσι, ώστε να πάρει την κατηγορία του κακουργήματος, για να μπορέσει να δικαιολογήσει την προσωρινή κράτηση».

Τα δύο αδέρφια έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος των τουριστών από την Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι η οικογένεια τους επιτέθηκε αρχικά, με αποτέλεσμα ο μεγάλος εκ των υϊών της οικογένειας, να προκαλέσει με χτυπήματα, ρινικό κάταγμα στον 37χρονο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ