Έβερτον-Λίβερπουλ 0-0: Όλα τα είχε το ντέρμπι εκτός από γκολ

Όλα τα είχε το ντέρμπι του «Γκούντισον Παρκ», ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ, εκτός από γκολ. Για την 6η αγωνιστική της Premier League, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα, σε ένα ματς με τέσσερα δοκάρια και τον Κώστα Τσιμίκα να ξεκινάει βασικός, αλλά να γίνεται αλλαγή στο 59’.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τις δυο ομάδες να έχουν από μία κλασική ευκαιρία. Στο 34’, από υπέροχη προσπάθεια του Άντονι Γκόρντον, η μπάλα έφτασε στον Άντονι Ντέιβις, αλλά το σουτ του μέσου της Έβερτον σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Άλισον.

Στο 43’ η Λίβερπουλ σπατάλησε απίθανη διπλή ευκαιρία: αρχικά ο Τζόρνταν Πίκφορντ έστειλε την κεφαλιά του Ντάρβιν Νούνιεζ στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης, στο σουτ του Λουίς Ντίαζ, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας των «μπλε».

Γρήγορος ρυθμός και στο δεύτερο μέρος, με τους «εφοπλιστές» να σκοράρουν στο 69’ με την προβολή του Κόνορ Κοάντι, αλλά το γκολ να ακυρώνεται μέσω του VAR. Στις καθυστερήσεις, ο Μοχάμεντ Σαλάχ είδε την προσπάθειά του να αποκρούεται από τον Πίκφορντ κι εν συνεχεία να εξοστρακίζεται -και πάλι- στο δοκάρι.

Μπορεί η Έβερτον να έμεινε μακριά από τη νίκη για 23ο ντέρμπι (13 ισοπαλίες, 10 ήττες), ωστόσο ο βαθμός είναι πολύτιμος για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ που στέρησε ακόμα δύο από αυτή του Γιούργκεν Κλοπ, με την ψαλίδα από την κορυφή να ανοίγει επικίνδυνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ