Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα: Ισχυρισμοί για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Εικόνες που κατέγραψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πάνω από την Λέσβο και τη Σάμο δημοσιεύονται στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και υποστηρίζεται ότι πρόκειται για αποβατικά ελληνικά πλοία που μεταφέρουν αμερικανικά όπλα στα νησιά με μη αποστρατικοποιημένο καθεστώς.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα μεταφέρθηκαν 23 τεθωρακισμένα οχήματα στη Λέσβο και 18 στη Σάμο. Υποστηρίζουν ότι είναι από τα τεθωρακισμένα οχήματα που έστειλαν οι Αμερικανοί στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης.

Τουρκικές πηγές ασφαλείας αναφέρουν ότι η μεταφορά οπλισμού πραγματοποιήθηκε από την 18η μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου και ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία.

Χαρακτηρίζουν δε απαράδεκτη τη στάση της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως είναι αντίθετη με το πνεύμα του δικαίου και της συμμαχίας. Υποστηρίζουν ακόμη ότι η Ελλάδα παραβιάζει το μη στρατιωτικό καθεστώς αυτών των δύο νησιών εδώ και χρόνια. Κατηγορούν την Ελλάδα ότι είναι η πλευρά που αυξάνει την ένταση, είναι αδιάλλακτη και ενεργεί παράνομα.

Πηγή: ant1news.gr