“Ημέρες Καριέρας” και σήμερα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι «Ημέρες Καριέρας» του kariera.gr, που έχει καθιερωθεί ως «σταθμός» στην εύρεση εργασίας.

Όπως επισημαίνεται χιλιάδες υποψήφιοι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους 79 κορυφαίων εταιρειών από όλη την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.

Όσοι βρεθούν στην Τεχνόπολη έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σειρά ομιλιών και συζητήσεων σχετικά με το μέλλον και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, από ένα δυνατό line-up ομιλητών. Εκπρόσωποι από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες, από όλο το φάσμα της αγοράς, από την εκπαίδευση, καθώς και θεσμικοί και κυβερνητικοί φορείς, θα μιλήσουν για την πραγματική οικονομία, για τις ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας στην Ελλάδα σήμερα, για τις πιο σύγχρονες και πιο επιθυμητές δεξιότητες, αλλά και για ευρύτερα, φλέγοντα ζητήματα μεταξύ των οποίων το πώς τοποθετούνται στον παγκόσμιο χάρτη της διεκδίκησης του “ταλέντου” οι ελληνικές εταιρείες, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις και η συμπεριληπτική κουλτούρα στον χώρο εργασίας.

Για σήμερα Κυριακή οι κεντρικές ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί είναι:

-Πώς να γίνεις παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά

– Γιώργος Τσαρούχας, Co- founder & CEO, Dialectica

– Moderator: Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO, kariera.gr

11.00-11.25

-Δημιουργώντας τον 1ο ελληνικό μονόκερο

– Βύρωνας Νικολαΐδης, Founder & CEO, PeopleCert

– Moderator: Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO, kariera.gr

11.30 – 12.15

-Οι πολλές όψεις της επιχειρηματικότητας

– Ευάγγελος Γκιζελής, CEO, Gizelis Robotics

– Κωνσταντίνος Στρουμπάκης, Founder & CEO, Apifon

– Αντώνης Μαρκόπουλος, Founder & CEO, Prosperty

– Αρσένης Σπύρος, PhD, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, NBG Business Seeds

– Moderator: Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO, kariera.gr

12.20-12.55

-Τεχνικά επαγγέλματα παραγωγής

– ‘Αγγελος Μοχλούλης, CEO, ΕΜΕΚ

– Έφη Μήλα, HR Director, ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ

– Χαράλαμπος Δεμερτζής, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού, Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ – LafargeHolcim

– Moderator: Κωνσταντίνα Γρηγορίου, Sales Manager, kariera.gr

13.00-13.35

-Διαφορετικότητα & εργασία

– Δρ Τζένη Λειβαδάρου, Μηχανικός ενεργειακής μετάβασης και καινοτομίας, Μέλος ΔΣ του Ομίλου Ελλάκτωρ, Σύμβουλος Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Μέλος Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας

– Τζέι Μέξης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, Οδύσσεια

– Moderator: Στέλλα Κάσδαγλη, Συνιδρύτρια Women On Top, Συγγραφέας

14.45-15.25

-Είσαι biased κι εσύ

– Έλενα Γεωργανά, Business Partner at Executive Level, kariera.gr

– Γιώργος Χατζηπαύλου, Stand up Comedian

16.15-16.55

-Πώς να «προπονούμαι» στην καθημερινότητα για να αντεπεξέρχομαι στην εργασία μου

Στέλλα Σαμαρτζή, Corporate Wellness Expert – Yoga Teacher, YooDOo Corporate Wellness

Η είσοδος είναι δωρεάν με ηλεκτρονική εγγραφή.

Πόσο ενθαρρυντικά είναι τα πράγματα για την αγορά εργασίας σήμερα;

Σε ενημερωτικό σημείωμα για την αγορά εργασίας με αφορμή της ημέρες καριέρας επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι στη Βιομηχανία και τον Τουρισμό, η αδυναμία σύζευξης εργαζομένων και εργοδοτών είναι πολύ αισθητή. Στη Βιομηχανία, οι αριθμοί δείχνουν ότι το 46% των ελληνικών επιχειρήσεων δεν μπορεί να βρει εξειδικευμένα άτομα να εργαστούν, ακόμα και σε δουλειές που είναι καλοπληρωμένες, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΣΕΒ.

Επίσης, οι έρευνες του kariera.gr, του μεγαλύτερου κόμβου για την εργασία στην Ελλάδα, δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Διαφαίνεται ότι αποκλίσεις υπάρχουν και αντιστρόφως, δηλαδή μέρος των εργοδοτών διαθέτει ένα employer brand (εργοδοτική φήμη) που δεν ευθυγραμμίζεται σε επαρκές επίπεδο με το τι ζητούν οι εργαζόμενοι, και μάλιστα σε περιζήτητους κλάδους όπως της Τεχνολογίας, της Λιανικής και των Call Center.

Υπάρχουν δύο επιτακτικές ανάγκες: από τη μία οι εργοδότες να διαμορφώσουν ισχυρότερα employers brands, και αφετέρου να ενισχυθεί το κεφάλαιο «επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση» για τους υποψηφίους και τους εργαζομένους. Οι κορυφαίες ελληνικές εταιρείες ευτυχώς κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση έχοντας κάνει το Learning & Development κεντρικό άξονα της ανάπτυξης τους, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ενημερωτικό σημείωμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ