Ν. Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Ατελέσφορη όποια προσπάθεια επικοινωνίας όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του.

Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας , δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση των κοινοβουλευτικών συντακτών σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον Χουλουσί Ακάρ, τα περιθώρια διαλόγου με την Τουρκία, αλλά και κατά πόσο στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μπορεί να συνεχιστεί η επικοινωνία των δύο χωρών.

Θετική χαρακτήρισε νωρίτερα τη συνάντηση του με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στο πλαίσιο της ενημέρωσης Τούρκων δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες. Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι είπε στον Έλληνα ομόλογό του ότι έχουμε κάποια γνωστά προβλήματα με την Ελλάδα τα οποία, όπως τόνισε, μπορούν να επιλυθούν ειρηνικά. Υποστήριξε ότι «ο στόχος μας είναι το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος να είναι η θάλασσα της φιλίας και να μοιράζεται δίκαια όλος ο πλούτος». Ακόμα είπε στον Έλληνα υπουργό Άμυνας ότι «περιμένουμε την ελληνική αποστολή στην Άγκυρα για την τέταρτή μας συνάντηση».

Πηγή: ertnews.gr